Tu jesteś:
4
Składniki
1 porcja/porcje/porcji
KOKTAJL Z PIECZONEGO JABŁKA
- 200 g jabłek, bez gniazd nasiennych
- 200 g maślanki
- 100 g wody
- 15 g płatków owsianych
- 15 g miodu
- 4 szczypty cynamonu, mielonego
-
6
45h 0min
Czas całkowity 45h 0minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego. -
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
- 1. Rozgrzewamy piekarnik do 180C w tym czasie jabłka kroimy na czastki przespypujemy cynamonem i pieczemy w żaroodpornym naczyniu około 20min.
2. W tym czasie platki owsianne zalewamy wrzącą wodą i pozostawiamy do wystudzenia.
3. Upieczone jabłka pozostawiamy do wystygnięcia.
4. Do naczynia miksujacego wkładmay przestudzone jabłka zalane płatki owsianne wraz z wodą, maślanka i miód. Miksujemy 25s./obr.8
5. Podajemy odrazu po przygotowaniu.
KOKTAJL
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz