Czas przygotowania
                                0min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                0min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     -- 
                                     -- 
                                
                            Poziom
                                Łatwy
                            Składniki
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                        
                        Kopystka - 
                        
                        
                        Naczynie miksujące kompletne premium 
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Eliksir na odporność 
Składniki:
- 2 bio cytryny ze skórką,
- 4-5 cm świeżego korzenia imbiru,
- 1 ząbek czosnku (opcjonalnie)
- 150 – 200 g miodu naturalnego (im więcej miodu tym pasta będzie bardziej gęsta i słodka)
* można dodać łyżeczkę kurkumy
Do naczynia miksującego wrzucić pokrojony na mniejsze kawałki imbir, ząbek czosnku – rozdrobnić 5 sekund/obroty 8. Zgarnąć kopystką na dno naczynia. Cytryny dokładnie wyszorować wodą z sodą lub octem, obciąć twarde końcówki, pokroić na mniejsze cząstki, usunąć pestki – wrzucić do naczynia miksującego, dodać miód (w przepisie użyto 160 g) – zblendować 15 sekund-/obroty 8. W razie potrzeby czynność powtórzyć do uzyskania odpowiedniej konsystencji.
Przechowywać w lodówce, w szczelnie zamkniętym słoiku. Spożyć w ciągu 3 tygodni.
Stosowanie:
*zapobiegawczo na wzmocnienie odporności – 1 łyżeczka dziennie,
* w razie infekcji – 2-3 łyżeczki.
SMACZNEGO !
Facebook: https://www.facebook.com/thermomaniak/
Instagram: https://www.instagram.com/thermomaniak/
Link do przepisu video: https://youtu.be/Z5EwrxDTTfE 
Model urządzenia Thermomix®
- 
                    
                        Przepis jest tworzony dlaTM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
 
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                        
                    
                    
                                    
                        
                        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
Komentarze