 
                                            
                                    Czas przygotowania
                                40min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                40min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     5 
                                     porcja/porcje/porcji 
                                
                            Poziom
                                Łatwy
                            Składniki
Klopsy
- 1 średnia cebula
- 1 ząbek czosnku
- 500 g mielonego z łopatki
- 2,5 łyżeczki musztardy serepskiej
- 1 jajko
- 3-4 łyżki otrębów pszennych
- sól
- pieprz czarny, mielony
- natka pietruszki, świeża
- 1000 g wody
- 1 łyżeczka vegety
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Varoma Varoma
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- 1. Do  "Blokada naczynia miksującego"  wkładamy cebule przekrojonej na ćwartki i czosnek. "Blokada naczynia miksującego"  wkładamy cebule przekrojonej na ćwartki i czosnek.
 2. Miksujemy 8s/obr5 (w razie konieczności powtórzyć czynność).
 3. Zgarniamy kopystką ze ścianek, dolewamy oliwe, smażymy 3min/obr1/80 stopni.
 4. Dodajemy mielone i pozostałe składniki i mieszamy 20s/obr4/ "Obroty wsteczne" . "Obroty wsteczne" .
 5.Formujemy klopsy.
 6.Do "Blokada naczynia miksującego"  wlewamy wode z wegetą. "Blokada naczynia miksującego"  wlewamy wode z wegetą.
 7. Układamy klopsy na górnej przystawce varomy najepiej na papierze do pieczenia pamiętając by nie przykryć wszystkich dziurek.
 8. Gotujemy na parze 25min/obr1/120stopni.
Przygotowanie
Model urządzenia Thermomix®
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 5Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
 W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
 
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                         
                                     
                     
                     
                                     
                         
                         
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze