Czas przygotowania
                                4min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                49min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     16 
                                     kawałek/kawałki/kawałków 
                                
                            Poziom
                                Łatwy
                            - TM 5
 
opublikowany: 23/08/17
                            
                zmieniono dnia: 23/08/17
                    Składniki
SPOD
- 120 g Masla
 - 40 g cukier
 - 20 g cukier waniliowy
 - szczypta soli
 - 200 g mąki
 - 1 jajko
 
Frangipane
- 170 g maslo
 - 130 g cukier
 - 20 g mąki
 - 3 jajka
 - 170 g maki migdalowej
 
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                        
                        Motylek - 
                        
                        
                        Kopystka - 
                        
                        
                        Naczynie miksujące kompletne premium 
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- 1. Piekarnik rozgrzej do 180°C.
2. Umiesc wszysstkie skladniki w naczyniu miksujacym. Zaloz pokrywe. Mieszaj 1min/3 obr
1. Powstalym ciastem wyklej forme do tarty, 24cm.
4. Odstaw do zamrazarki na 10 min.
5. Podpiec 15min, nastepnie wylozyc frangipane i piec nastepne 30 min. - Frangipane : 
1. Zamocowac motylek. W naczyniu miksujacym umiescic wszystkie skladniki. Wymieszac 3min/5obr. 
Spod
Porady
Jesli lubicie ciasta z owocami, mozna na mase wylozyc pokrojone brzoskwinie, maliny, czy inne ulubione owoce. Ja podaje te tarte z moim ulubionym pure malinowym*, ktore przygotowuje z bardzo mala iloscia cukru. Taki sos jest raczej kwasny, co znakomicie rownowazy slodycz ciasta. Smacznego 
* Malinowe pure https://www.przepisownia.pl/sosydipypasty-przepisy/malinowe-pure/jjvdnv85-926b1-860297-f60be-9si33zul
                        * Malinowe pure https://www.przepisownia.pl/sosydipypasty-przepisy/malinowe-pure/jjvdnv85-926b1-860297-f60be-9si33zul
Model urządzenia Thermomix®
- 
                    
                        Przepis jest tworzony dlaTM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
 
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                        
                    
                    
                                    
                        
                        
                        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
Komentarze