 
                                            
                                    Czas przygotowania
                                1min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                1min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     4 
                                     porcja/porcje/porcji 
                                
                            Poziom
                                Łatwy
                            - TM 5
opublikowany: 24/08/17
                            
                zmieniono dnia: 24/08/17
                    Składniki
GRANITA
Granita malinowa
- 400 g lodu w kostkach
- 12 łyżek slodzonego mleka skondensowanego
- 12 łyżek malinowego pure
MALINOWE PURE
- 160 g malin
- 30 g cukru
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- 1. Umiescic kostki lodu w naczyniu miksujacym. Miksowac 10s/max obr.
 2. Mase lodowa rozlozyc do czterech pucharkow. Polac mleczkiem skondensowanym i malinowym pure.
 Smacznego!!!
- https://www.przepisownia.pl/sosydipypasty-przepisy/malinowe-pure/jjvdnv85-926b1-860297-f60be-9si33zul
Granita malinowa
Malinowe pure
Porady
ZAMIAST MALINOWEGO PURE, MOZNA UZYC SOKU MALINOWEGO, LUB DOWOLNEGO, ULUBIONEGO SOKU. SUPER SZYBKI I PYSZNY DESER, ZWLASZCZA NA UPALNE DNI.
                        Model urządzenia Thermomix®
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 5Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
 W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
 
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                         
                                     
                     
                     
                                     
                         
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze