Załaduj zdjęcie
    Czas przygotowania
                                50min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                50min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     4 
                                     porcja/porcje/porcji 
                                
                            Poziom
                                Łatwy
                            - TM 31
 
opublikowany: 12/08/17
                            
                zmieniono dnia: 04/11/25
                    Składniki
Zupa ogórkowa
- 200 g włoszczyzny, (marchew, pietruszka, por, seler)
 - 30 g masła
 - 1 pęczka koperku
 - 1,5 litra bulionu drobiowego, zastępczo woda plus kostka drobiowa
 - 3 kulki ziela angielskiego
 - 2 liście laurowe
 - 1,5 łyżeczki przyprawy uniwersalnej
 - sól, pieprz, do smaku
 - 2 łyżki kwaśnej śmietany
 - 300 g ziemniaków
 - 500 g ogórków kiszonych
 
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                        
                        Kopystka - 
                        
                        
                        Naczynie miksujące kompletne premium 
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Pokrojone w większe kawałki ogórki miksujemy przez w 
"Blokada naczynia miksującego"  5s/obr 5, dodajemy masło ustawiamy 
"Obroty wsteczne" 
"Mieszanie"   i dusimy 100st/10min. Podduszone ogórki przekładamy do miseczki. Następnie do 
"Blokada naczynia miksującego"  dodajemy marchew, seler, pietruszkę, pora i rozdrabniamy 5s/obr 5. Dodajemy pokrojone w średną kostkę ziemniaki, bulion i przyprawy. Ustawiamy 
"Obroty wsteczne" 
"Mieszanie"  i gotujemy 25min/100st.C Po tym czasie dodajemy do 
"Blokada naczynia miksującego"  wcześniej podduszone ogórki i gotujemy jeszcze 5min/100st. Dodajemy śmietanę (wcześniej rozrobioną z niewielką ilością gorącej zupy) i koperek. Wszystko mieszamy 
"Obroty wsteczne" 
"Mieszanie"  10s, Doprawiamy jak potrzeba. 
Zupa ogórkowa
Porady
Zmiksowane ogórki zbieramy ze ścianek za pomocą kopystki.
Kwaśność zupy możemy złamać dodając cukier.
                        Kwaśność zupy możemy złamać dodając cukier.
Model urządzenia Thermomix®
- 
                    
                        Przepis jest tworzony dlaTM 31
 
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                        
                    
                    
                                    
                        
                        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
Komentarze