3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Śledzie zielone w zalewie


Wydrukuj:
4

Składniki

Śledzie

  • 500 g śledzi zielonych
  • 3 cebule
  • 4 liście laurowe
  • 8 ziaren ziela angielskiego
  • 100 g octu
  • 200 g wody
  • 100 g oliwy
  • 2 łyżki cukru
  • 1 łyżeczki soli
  • 1 słoiki małego koncentratu pomidorowego
  • pieprz do smaku
5

Przygotowanie

    Śledzie
  1.  Śledzie pokroić, cebule pokroić w krążki. Śledzie, cebule, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz na przemian poukładać warstwami w koszyczku.

  2. Do naczynia miksującego wlać wodę, oliwę, ocet, cukier, sól, koncentrat. Ustawić 20min/VAROMA/obr. 1. W razie potrzeby gotować dłużej.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Niesolone.

    Zgłoszony przez A_178 na października 16, 2013 at 21:18.

    Niesolone.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  •  Są to filety śledziowe, u

    Zgłoszony przez olqee na kwietnia 12, 2013 at 10:52.

     Są to filety śledziowe, u mnie do kupienia w każdym rybnym. W rzeczywistości jak nazwa wskazuje wcale nie są zielone ;p

    OLE

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • A co to są za "śledzie

    Zgłoszony przez anka25 na kwietnia 10, 2013 at 21:01.

    A co to są za "śledzie zielone"? Nie spotkałam się z taką nazwą? ;o) Pozdrawiam.

    ;o)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze