3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
  • thumbnail image 3
  • thumbnail image 4
  • thumbnail image 5
  • thumbnail image 6
  • thumbnail image 7
  • thumbnail image 8
  • thumbnail image 9
  • thumbnail image 10
  • thumbnail image 11
  • thumbnail image 12
  • thumbnail image 13
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

SEREK smażony... taki jak dawniej !!!


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

0 porcja/porcje/porcji

  • 2 żółtka
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • 1 łyżka śmietany gęstej
  • 1 płaska łyżeczka soli
  • 2 płaskie łyżeczki kminku
  • Polecam z porem pokrojonym w cienkie wiórki 100 gr
  • 500 g twarogu, najlepszy tłusty lub półtłusty
  • 30 g masła
  • 6
    2min
    Czas całkowity 2min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Wpisz tutaj kroki przygotowania przepisu

  2. Wpisz tutaj kroki przygotowania przepisu

  3. Wpisz tutaj kroki przygotowania przepisu

  4. Wg kolejności wszystkie składniki włożyć do naczynia miksującego OPROCZ kminku lub pora

    Rozdrobnić 6 sek poz 4

    Zgarnąć kopystką ze ścianek  twaróg

    Ustawić czas 12 min tem 80 stopni poz 3

    1minutę przed końcem gotowania dokładamy kminek.

    Gorący serek wylewamy do salaterki.

    Por lub inny sk,ładnik (do wyboru) pokrojony w kostkę lub w paseczki np szynka,papryka pokrojony suszony pomidor tylko wmieszać w gorący serek już w miseczce lub salaterce.SMACZNEGO

     

     

     

     

     

     

     

     

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Po prostu boski smak dziecistwa

    Zgłoszony przez as55@poczta.onet.pl na czerwca 7, 2017 at 20:00.

    Po prostu boski.... smak dzieciństwa 😊

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo dobry dokadnie jak dawniej moja mama taki...

    Zgłoszony przez KasiaB na maja 15, 2017 at 19:04.

    Bardzo dobry, dokładnie "jak dawniej", moja mama taki robiła - miała specjalna miskę, na ten ser - robiła go tradycyjną metodą, stawiała na garnku z gotującą się wodą tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Serek smażony znakomity.Gratuluję .Polecam...

    Zgłoszony przez kryst100 na marca 7, 2017 at 20:03.

    Serek smażony znakomity.Gratuluję .Polecam wszystkim użytkownikom. Pozdrawiam.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Szybko zrobiony i taki smaczny że szybko zńikł....

    Zgłoszony przez tmania2211 na stycznia 17, 2017 at 19:20.

    Szybko zrobiony i taki smaczny że szybko zńikł. Dziękuje za przepis!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • polecam...

    Zgłoszony przez wgpw2004 na stycznia 11, 2017 at 18:15.

    polecam

    Wyszedł przepyszny Big Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • powiem krótko REWELACJA

    Zgłoszony przez wgpw2004 na stycznia 5, 2017 at 20:40.

    powiem krótko REWELACJA Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo dobry serek i szybko

    Zgłoszony przez Patiiinka na stycznia 12, 2016 at 21:18.

    Bardzo dobry serek tmrc_emoticons.) i szybko się robi.  Big Smile 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dziękuję p.Haniu za miły

    Zgłoszony przez Danuta Baska na marca 9, 2015 at 22:37.

    Dziękuję p.Haniu za miły komentarz..tmrc_emoticons.) Fajnie,że przepis trafiony.(...)

    Polecam z cienkimi wióreczkami  pora ! tmrc_emoticons.)

    Pozdawiam 

    Danuta Baska

    dana08

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pani Danusiu, dziękuję za

    Zgłoszony przez Hana75 na marca 9, 2015 at 22:25.

    Pani Danusiu, dziękuję za przepis. Serek wyszedł przepyszny. Córka zjadła go z apetytem, choć na początku była negatywnie do niego nastawiona, po tym jak jadła serek od mojej teściowej (ten jej zawsze przechodzi proces gliwienia i nie oszukujmy się, trochę "waniajet" tmrc_emoticons.;) Na drugi raz podzielę na dwie części i wypróbuję jedną część z porem a drugą z szyneczką.

    Polecam. 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Witam! Serek wyszedł pyszny,

    Zgłoszony przez ewelina89 na stycznia 11, 2015 at 12:32.

    Witam!

    Serek wyszedł pyszny, ale jednak polecam dopiero po całkowitym wystygnięciu i schłodzeniu. Soli mogło by być troszkę mniej, mimo to jest super no i mojemu mężowi smakowałtmrc_emoticons.)

    Dobdze smakujez zielonym ogórkiem. Big Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dziękuję za

    Zgłoszony przez Danuta Baska na listopada 13, 2014 at 16:15.

    Dziękuję za komentarz..tmrc_emoticons.) 

    Pozdrawiam

    Danuta Baska

    dana08

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Super przepis! Dodałam

    Zgłoszony przez Asiak1 na listopada 13, 2014 at 14:45.

    Super przepis! Dodałam drobniutko pokrojoną pierś wędzoną z kurczaka i wyszło rewelacyjnie. Znikał jeszcze na ciepło. Dla mnie był troszkę za słony ale to kwestia smaków. Muszę spróbować np. z ziołami prowansalskimi lub suszonymi pomidorami.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Radość moja tym większa,że

    Zgłoszony przez Danuta Baska na października 29, 2014 at 20:53.

    tmrc_emoticons.) Radość moja tym większa,że przepis się sprawdził.Nawet ładnie go nazwano "pychotka"tmrc_emoticons.)

    Proponuję z porem.Kawałek pora,łączenie białej z zieloną.Przekroić wzdłuż na pół i ostrym nożykiem,kroić cieniutkie wiórki.Dołożyć do gorącego serka,łyżeczką zamieszać.Jeżeli są cieniutkie wiórki pora,nie ma koniecznośći go zaparzać. Traci swój charakter..tmrc_emoticons.)Następnym razem, zamiast pora serek ze świeżą papryką,pokrojoną w kostkę.Kawałek papryki ilość w/g uznania.Nie za dużo !!!.

    Życzę powodzenia dalej..tmrc_emoticons.;)

    Pozdrawiam 

    Danuta Baska

     

    dana08

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Zrobiłam:)Pychotka.Następnym.

    Zgłoszony przez madzik0908 na października 29, 2014 at 19:08.

    Zrobiłamtmrc_emoticons.)Pychotka.Następnym.razem dodam por tak jak Pani pisze.A to ma być por przelane gorąca woda?a ta biała.część czy zielona?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Wszystko zależy od

    Zgłoszony przez Danuta Baska na października 29, 2014 at 14:14.

    Wszystko zależy od upodobania..tmrc_emoticons.) To jest tylko moja propozycja..tmrc_emoticons.)

    Bez dodatków jest też smaczny.

    Pozdrawiam 

    DB

    dana08

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • A czy bez dodatkow(por,kminek

    Zgłoszony przez madzik0908 na października 29, 2014 at 14:08.

    A czy bez dodatkow(por,kminek itp)tez jest smaczny?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Soda zastępuje ten proces

    Zgłoszony przez Danuta Baska na października 29, 2014 at 13:23.

    tmrc_emoticons.;) Soda zastępuje ten proces a,temperatura w Tm powoduje połaczenie sody z twarogiem.

    dana08

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Tradycyjnie przygotowywany

    Zgłoszony przez bietka na października 29, 2014 at 13:14.

    Tradycyjnie przygotowywany ser smażony wymaga pozostawienia w ciepłym miejscu kilka dni  aby zgliwiał, soda przyspiesza ten proces- ale jak rozumiem w przypadku przygotowywania w thermomixie - pomija się gliwienie ?  Zaintrygował mnie ten przepis tmrc_emoticons.)

    “Kreatywność to wymyślanie, eksperymentowanie, wzrastanie, ryzykowanie, łamanie zasad, popełnianie błędów i dobra zabawa "   -  Mary Lou Cook

                          

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Twaróg z którego przygotowuje

    Zgłoszony przez Danuta Baska na października 29, 2014 at 12:48.

    Twaróg z którego przygotowuje się serek smażony musi zgliwieć.Zajmuje to ok 1-2 dni.Soda przyśpiesza proces.Masło,jakim smaruje p.pieczywo..tmrc_emoticons.) temperatura pokojowa.

    dana08

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • A po co tam soda?aha i

    Zgłoszony przez madzik0908 na października 29, 2014 at 12:36.

    A po co tam soda?aha i jeszcze maslo m byc miekkie czy jakie?Jestem poczatkujaca kucharka.Przepraszam ze tak o wszystko pytamtmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Zaletą tego serka jest

    Zgłoszony przez Danuta Baska na października 29, 2014 at 12:16.

    Zaletą tego serka jest własnie taka konstystencja,To nie jest serek do krojenia.Tutaj,żadne dodatki nie spowoduję,że będzie się kroił.

    Namawiam na próbę wykonania potrawy z przepisu..tmrc_emoticons.)

    Pozdrawiam

    Danuta Baska

    dana08

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Witam.Czyli ten serek jest do

    Zgłoszony przez madzik0908 na października 29, 2014 at 12:05.

    Witam.Czyli ten serek jest do smarowania tak?A co dodac zeby dal sie kroic lub zeby sie tak ciagnal?tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Witam serdecznie Serek do

    Zgłoszony przez Danuta Baska na października 29, 2014 at 10:39.

    tmrc_emoticons.) Witam serdecznie

    Serek do smarowania,tak jak topiony.Proszę użyć twarogu typu "Klinek" ogólnie dostępny.

    Proszę nie przechowywać w lodówce,bo twardnieje.Jest tak dobry,że w ciągu dnia będzie skonsumowany..tmrc_emoticons.)

    Życzę smacznego.

    Pozdrawiam

    Danuta Baska

     

    dana08

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Witam, przepis wydaje się być

    Zgłoszony przez Asiak1 na października 29, 2014 at 10:18.

    Witam,

    przepis wydaje się być ciekawy jednak proszę o informację czy serek stężeje i będzie można go kroić na kanapki czy to wersja do smarowania jak serek topiony?

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Problem zapewne tkwi w

    Zgłoszony przez Danuta Baska na sierpnia 9, 2012 at 23:33.

    Problem zapewne tkwi w rodzaju twarogu.Do przepisu użyłam twaróg półtłusty Klinek.Proszę do pani rodzaju twarogu użyć 2 żółtka i małą czubatą łyżeczkę śmietany gęstej.Pozostałe składniki pozostawić bez zmiany.W razie pytań jestem do dyspozycji.Proszę o kontakt.Pozdrawiam Danuta Baska

     

    dana08

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Zrobiłam, w smaku bardzo

    Zgłoszony przez Kewa na sierpnia 9, 2012 at 18:35.

    Zrobiłam, w smaku bardzo dobry, niestety serek wyszedł płynny.  tmrc_emoticons.(  Myślałam, że jak ostygnie będzie gęstszy - niestety nadal mogłam go przelewać łyżką. Chciałabym spróbować jeszcze raz z tym serkiem i zastanawiam się jak sprawić, by serek był gęstszy, proszę o radę.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przepis rewelacja! Ja

    Zgłoszony przez ewaks na października 26, 2011 at 21:07.

    Przepis rewelacja! Ja podzieliłam serek na 4 części i dodałam do każdego inny smaczek.

    pozdrawiam

    Ewa K-S

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • danex20 napisał: Pani Danuto

    Zgłoszony przez Danuta Baska na października 26, 2011 at 17:49.

    danex20

    Pani Danuto jestem Pani bardzo wdzieczny za tak proste i dobre przepisy. Serek smażony po prostu przeszedł moje najśmielsze oczekiwania. Jest doskonały i właśnie ten z porem. Niewyobrażalny smak! Polecam !!!

    dana08

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pani Danuto jestem Pani

    Zgłoszony przez danex20 na października 26, 2011 at 17:31.

    Pani Danuto jestem Pani bardzo wdzieczny za tak proste i dobre przepisy. Serek smażony po prostu przeszedł moje najśmielsze oczekiwania. Jest doskonały i właśnie ten z porem. Niewyobrażalny smak! Polecam wszystkim smakoszom!!tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dziękuję za miłe

    Zgłoszony przez danex20 na października 26, 2011 at 17:27.

    Dziękuję za miłe komentarze.Postaram się na bieżąco coś dobrego na przepisownię dorzucać.Pozdrawiam miłych użytkowników Thermomixa Cooking 9

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze