Tu jesteś:
4
Składniki
6 porcja/porcje/porcji
Sałtka wielowarzywna
- 5 g cukru
- 1 łyżeczki soli
- 60 g marchwi obranej, w kawałkach
- 60 g czerwonej cebuli, w kawałkach
- 50 g papryki czerwonej, w kawałkach
- 50 g jablka obrane, w kawałkach bez gniazd
- 50 g ogórków kiszonych, w kawałkach
- 10 g natki pietruszki tylko liście
- 20 g sok z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 2 łyżki oleju z oliwek
- 1/4 łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 250 g biała kapusta, w kawałkach
-
6
10min
Czas całkowity 10minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
-
9
5
Przygotowanie
Do naczynia "Blokada naczynia miksującego" włoż wszystkie składniki
rozdrobnić 12 s / obr. 4
Podawać jako dodatek do potraw
1
2
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Możesz dodać połowe łyżeczki pieprzu zamiast 1/4, będzie bardziej pikantna
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzSałatka pyszna. W moim
Sałatka pyszna. W moim wydaniu ogórki kiszone zostały zastąpione korniszonami. Dodatkowo pojawiła sie też bazylia i odrobina octu z białego wina.