thumbnail image 1
thumbnail image 2
thumbnail image 1 thumbnail image 2
Czas przygotowania
30min
Czas całkowity
30min
porcja/porcje/porcji
10 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy

Składniki

sałatka

  • 4 jajka cale
  • 100 g czerwona papryka
  • 200 g ser feta
  • 150 g Tuńczyk z puszki odsączony
  • 100 g pokrojone w plasty bakłażany
  • 400 g różyczki brokułu
  • 150-200 g kukurydza z puszki odsaczona
  • 100-120 g Rzodkiewki

sos

  • szczypty trzy kolorowa papryka chili (mix)
  • szczypty pieprz biały
  • szczypty sól
  • 100 g jogurtu naturalnego
  • 120 g majonezu
  • 1 ząbka czosnku

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Varoma
    Varoma kup teraz
  • Koszyczek
    Koszyczek kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    przygotowanie
  1. 1.Do naczynia miksującego włożyć rzodkiewkę,rozdrobnić 6 s/ obr. 6 , zgarnąc ze ścianek kopytską i przełozyć do naczynia innego (tago co bedzie cała sałatka)

    sos

    1. włożyć do naczynia miksującego czosnek, rozdrobnic 3 s/ obr. 8

    zgarnac czosnek zer scianek dodać majonez, jigurt, sól, pieprz biały, przyprawy, wymieszać 5 s/ obr. 3 . Przełozyć do innego naczynia.

    sałatka 

    1. Do naczynai wlać wodę (ja go nie płuczę po sosie ), włożyć koszyczek, do koszyczka jajka, zamknąc pokrywę. Do przystawki górnej Varoma włożyć brokóły (różyczki), bakłażan (krążki pokrojone na 4 ), posypać suszoną cebulą do smaku , gotować na parze 14 min/ Varoma/ obr. 1 

    2. Pokoroić paprykę w kostki, fetę dodać do naczynia z rzodkiewką, dodać jeszcze odciękniętego z soku tuńczyka i kukurydz 

    3. odstawić przystawkę Varoma, wyjąć koszyczek z jajkami, przystawkę Varomo postawić ponownie, gotować 6 min/ Varoma/ obr. 1 

    3. jajka ostudzić zimną wodą, obrać i pokroić w 4, dodać do naczynia z pozostałymi składnikami.

    4. brokuły, bakłażan ostudzić, dodać do pozostałych składników, polać sosem, wymieszać 

    SMACZNEGO 

Porady

przyprawy dodajemy do własnego smaku 

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 5 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 5
    Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
    W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
    Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

sałatka brokułowa z tuńczykiem

Wydrukuj:

Komentarze

  • Nie ma żadnych komentarzy
Are you sure to delete this comment ?

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY

Znajdź podobne: