3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Rybne muszelki Św. Jakuba


Wydrukuj:
4

Składniki

4 porcja/porcje/porcji

Beszamel

  • 50 g masła
  • 20 g mąki
  • 250 g mleka

ryba

  • 300 g ryby (np. dorsz), filet
  • 2 cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • 1/2 pęczka pietruszki
  • 60 g masła
  • 3 łyżki pietruszki, posiekana
  • sół, pieprz
  • 4 łyżek bułki tartej
  • 6
    10min
    Czas całkowity 10min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

    Rybne muszelki Św. Jakuba
  1. 1. Włożyć cebulę i czosnek do naczynia, posiekać 3s/ obr. 5

    2. Dodać masło, dusić 3 min/Varoma/obr. 1,Counter-clockwise operation. Wyłożyć cebulę i czosnek do innego naczynia

    3. Przygotować sos beszamel : Do Closed lid  włożyć wszystkie skałdniki na sos. Gotować 6 min/100' C/obr.4

    4. Do sosu beszamel dodać cebulę, rybę pokrojoną na duże kawałki, natkę pietruszkę, sól i pieprz. Wymieszać 20 s/ obr. 1/Counter-clockwise operation.

    5. Przełożyć zawartość do muszelek Św. Jakuba (lub innych małych naczyń żaroodpornych). Posypać bułką tartą i położyć na wierzchu mały kawałek masła.

    6. Zapiekać 30 min, 200 'C 

     

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Wyprobowalam. Bardzo dobre.

    Zgłoszony przez klisiecka na października 9, 2016 at 18:53.

    Wyprobowalam. Bardzo dobre. Mozna troche skrocic czas wypieku.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • WYGLĄDA FAJNIE.DZISIAJ

    Zgłoszony przez ruda 2004 na kwietnia 7, 2016 at 18:17.

    WYGLĄDA FAJNIE.DZISIAJ PIERWSZA PRÓBA.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Witam lubię rybki w każdej

    Zgłoszony przez Rude na kwietnia 29, 2013 at 22:03.

    Witam tmrc_emoticons.)

    lubię rybki w każdej postaci, muszę wypróbować. Ci co nie liczą kalorii mogą jeszcze posypać wszystko tartym żółtym serem. Aż mi ślinka leci Big Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dzisiaj wypróbuję

    Zgłoszony przez Marlena Włodarczyk na marca 8, 2013 at 13:56.

    Dzisiaj wypróbuję tmrc_emoticons.)

    Marlena Włodarczyk

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Wygląda smakowicie.

    Zgłoszony przez Martka na marca 7, 2013 at 09:04.

    Wygląda smakowicie.

    Martka

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Wyśmienity przepis   polecam

    Zgłoszony przez piccola na marca 6, 2013 at 15:29.

    Wyśmienity przepis tmrc_emoticons.)


    Cooking 7  polecam każdemu tmrc_emoticons.;)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze