3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

rolady jajeczne w wiosennym sosie


Wydrukuj:
4

Składniki

sos

  • 1 cebula szalotka
  • 1 ziemniak surowy
  • 2 łyżeczki masła
  • 125 g Bulionu warzywnego
  • 125 g śmietany 36%
  • 1 łyżek chrzanu, tartego
  • 1 łyżeczek soku z cytryny
  • 150 g pomidorków koktajlowych
  • 100 g kiełków rzezuchy
  • sól,pieprz, do smaku

  • 1 płatów Ciasta francuskiego
  • 8 jajka ugotowane na twardo
  • 8 plastry łosoś, wędzony
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

    przygotowanie jajek
  1. Jajka  ugotować na twardo ostudzić i obrać.Ciasto  francuskie cienko  rozwałkować i pokroic na 8 pasków.Każde jajko owinąć plastrem łososia,a następnie paskiem ciasta .Wstwić na  20 min.  do lodówki.Blachę  wyłożyc  papierem do pieczenia.Roladki posmarować roztrzepanym żółtkiem.Piec ok.30 min. na  złty kolor w temp 200 stopni/termoobieg 175 stopni/


    Szlotkę ,ziemniak włozyć doClosed lid rozdrobnic 4 sek obr 5 ,dodać masło i dusić czas 4 min temp. varoma.Dodać kremowkę,bulion i gotować  temp.100 stopni  czas 8 min.Kiełki olukac ,osączyć.Połowę dodać do sosu.zagotować 1 min. sos doprawić solą ,pieprzem, cukrem ,chrzanem sokiem  z cytryny.Sos  zmiksować  czas30sek obr.poz10.Do sosu dodać resztę kiełków.


    pomidorki przekroić na połówki, wrzcić do Closed lid  z  1 łyżeczką  oliwki i poddusić  czas 3 min  temp.varoma obrCounter-clockwise operation


    Jajka podawać z sosem i pomidorkami. Smacznego


     


     

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz