Składniki
12 kawałek/kawałki/kawałków
Nadzienie
- 250 gramów łososia wędzonego plastry
- 200 gramów serka śmietankowego, ja użylam philadelfia
- 2 łyżki łyżki chrzanu tartego
Cisto szpinakowe
- 450 gramów szpinak mrożony rozrobniony
- 4 jajka
- 20 gramów mąki pszennej
- szczypty soli
- szczypty pieprzu
- szczypty galki muszkatałowej
-
6
1h 10min
Czas całkowity 1h 10minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
Przygotowanie
Szpinak rozmrażamy na sicie tak aby odsączyc wodę.
Nagrzewamy piekarnik do 200stopni
Ubjiamy białka ok 3min obr 3 z użyciem motylka. Przekladamy do innego naczynia
Nakladamy motylek. Do naczynia miksujacego dajemy zółtka ubjiamy ok 2 min/obr3. Dodajemy mąke i ucieramy ok 0,5min/obr3. Kopystką zgarniamy mase ze scianek naczynia zwracajac szczególna uwage na dno naczynia.Czynność powtarzamy. Dodajemy przeciśniety przez praske czosnek, rozmrożony szpinak i przyprawy. Mieszamy ok minuty/obr2 ( do połączenia skladnikow)
Dodajemy ubite bialka . Mieszamy ok 1min/motylek/obr 2 ( do połączenia skladników).
Forme ( blache) z piekarnika wykladamy papierem do pieczenia. Wylewamy mase. Piec ok 8-10 minut.
Studzimy.
Na blat stołu rozwijamy folie spożywczai ukladamy placek do góry i delikatnie ściagamy. placek smarujemy serkiem wymieszanym z chrzanem.Rozkladamy plasterki łososia. Zwijamy w rolade. Rolada powinna polezec kilka godzin w lodowce. Kroimy w plastry ok 1- 1 1/2cm. Można skropic cytryna
Ciasto szpinakowe
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Motylek
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Porady
Można użyc zamiast zwykłego serka smietankowego i chrzanu serek śmietankowo-chrzanowy. Jeśli nie przepadamy za chrzanem można ten skladnik pominąć.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzJa uzywam zamiast łososia szynke wędzoną i...
Ja uzywam zamiast łososia szynke wędzoną i serek almette ziołowy.
Przepis sprawdzony to moja pierwsza rolada...
Przepis sprawdzony, to moja pierwsza "rolada" która mi wyszła i wyglądała obłędnie! Z pewnością będę powracać do przepisu, dziękuję.
bardzo dobre
bardzo dobre
Zasluzone 5gwiazdek 😀
Zasluzone 5gwiazdek 😀
Dzisiaj jak dostane wszystkie skladniki ,bedę...
Dzisiaj jak dostane wszystkie skladniki ,bedę testowac
Pychotka
Pychotka
super przepis
super przepis
Danie zrobione no i zjedzone.
Danie zrobione no i zjedzone. Polecam.
PALCE LIZAC :love:
PALCE LIZAC
Przepyszna rolada;-)
Przepyszna rolada Polecam!!!
Pierwszy raz robiłam taką
Pierwszy raz robiłam taką roladę wyszła super ! Polecam
Jest pyszna chociaż sama nie
Jest pyszna chociaż sama nie robiłam jeszcze
Robiłam - rolada jest
Robiłam - rolada jest przepyszna
Aneta
Przepyszna:)
Przepyszna
zdjęcie też skopiowane !
zdjęcie też skopiowane !
Nie ładnie kopiowac czyjeśc
Nie ładnie kopiowac czyjeśc przepisy i podpisywac sie pod nimi
Edek z krainy kredek
Hit ostatniej imprezy.
Hit ostatniej imprezy. Przepyszna!
Super przepis idealna
Super przepis idealna przekąska na imprezę smaczne i efektownie wyglądające
Roladka palce lizać! Polecam
Roladka palce lizać! Polecam wszystkim szpinakożercom