3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Rolada serowa


Wydrukuj:
4

Składniki

12 porcja/porcje/porcji

Masa serowa

  • 2 czubate łyżki zielone pesto
  • 1 pęczka kopereku
  • 1 pęczka Szczypiorku
  • świeżomielony czarny pieprz
  • 150 g jogurt grecki
  • 500 g twarogu białego, Półtlusty
  • 1 czubatych łyżek Żelatyna, ok. 5-7g.

Baza serowa

  • 250 g ser biały, Typu włoskiego
  • 400 g Ser żółty, Gouda
  • 6
    1h 0min
    Czas całkowity 1h 0min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

    Rolady serowej
  1. Przygotowanie bazy serowej: Do TM wkładamy pokrojony na kawałki ser włoski i ser żółty. 1,5 min. 70 st. obr. potem 4,5 min. 70 st. obr 2,5 musi powstać plastyczna masa serowa, w razie potrzeby wydłużyć czas i ew. zwiększyć temperaturę TM

    Ręce moczymy w zimnej wodzie i ciepłą i plastyczną masę serową wyciągamy z misy na brytwankę wyłożoną pergaminem i równomiernie ją rozprowadzamy na całej płaszczyźnie a następnie zabieramy się do przygotowania masy twarogowej: Siekamy koperek ze szczypiorkiem 30sec. obr. 5 przekładamy do innego naczynia.

    Rozpuszczamy żelatynę w 10 ml wody.

    Do TM wkładamy pokruszony twaróg z jogurtem greckim i miksujemy 1 min. obr. 5,5 następnie zakładamy motylek, dodajemy 2 stołowe łyżki pesto, żelatynę i ubijamy kolejne 2 min. obr. 4. Wyciągamy motylek do masy wkładamy koperek ze szczypiorkiem mieszamy 30s. obr.2. Gotową masę równomiernie rozprowadzamy na cienkiej warstwie sera posypujemy świeżym pieprzem i zwijamy pomagając sobie pergaminem. Wkładamy do lodówki na min. 2h.

    Można również bazę i masę podzielić na 2cz.i wyjdą mniejsze roladki. Najlepiej smakuje z ciemnym, świeżym pieczywem. Smacznego! 

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy