3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

ROLADA ŁOSOSIEM


Wydrukuj:
4

Składniki

12 kawałek/kawałki/kawałków

Nadzienie

  • 250 gramów łososia wędzonego plastry
  • 200 gramów serka śmietankowego, ja użylam philadelfia
  • 2 łyżki łyżki chrzanu tartego

Cisto szpinakowe

  • 100 g oliwy
  • szczypty galki muszkatałowej
  • szczypty pieprzu
  • szczypty soli
  • 20 gramów mąki pszennej
  • 450 gramów szpinak mrożony rozrobniony
  • 4 jajka
  • 6
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

    Ciasto szpinakowe
  1. Szpinak rozmrażamy na sicie tak aby odsączyc wodę.


    Nagrzewamy piekarnik do 200stopni


    Ubjiamy białka ok 3min obr 3 z użyciem motylka. Przekladamy do innego naczynia


    Nakladamy motylek. Do naczynia miksujacego dajemy zółtka ubjiamy ok 2 min/obr3. Dodajemy mąke i ucieramy ok 0,5min/obr3. Kopystką zgarniamy mase ze scianek naczynia zwracajac szczególna uwage na dno naczynia.Czynność powtarzamy. Dodajemy przeciśniety przez praske czosnek, rozmrożony szpinak i przyprawy. Mieszamy ok minuty/obr2 ( do połączenia skladnikow)


    Dodajemy ubite bialka . Mieszamy ok 1min/motylek/obr 2 ( do połączenia skladników).


    Forme ( blache) z piekarnika wykladamy papierem do pieczenia. Wylewamy mase. Piec ok 8-10 minut.


    Studzimy.


    Na blat stołu rozwijamy folie spożywczai ukladamy placek do góry i delikatnie ściagamy. placek smarujemy serkiem wymieszanym z chrzanem.Rozkladamy plasterki łososia. Zwijamy w rolade.  Rolada powinna polezec kilka godzin w lodowce. Kroimy w plastry ok 1- 1 1/2cm. 


    Wyżywienie 100 g oleju w kuchni.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Można użyc zamiast zwykłego serka smietankowego i chrzanu serek śmietankowo-chrzanowy. Jeśli nie przepadamy za chrzanem można ten skladnik pominąć.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Juz robilam dwavrazy ta

    Zgłoszony przez Ala i ja na grudnia 22, 2014 at 11:48.

    Juz robilam dwavrazy ta rolade. Teraz zrobie na wigilie.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Super fajna przekąska gdy

    Zgłoszony przez isolder na czerwca 28, 2014 at 21:48.

    Super fajna przekąska tmrc_emoticons.) gdy zaniosłam do pracy znikła w 5 minut. polecam tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze