thumbnail image 1
thumbnail image 2
thumbnail image 3
thumbnail image 4
thumbnail image 5
thumbnail image 6
thumbnail image 7
thumbnail image 1 thumbnail image 2 thumbnail image 3 thumbnail image 4 thumbnail image 5 thumbnail image 6 thumbnail image 7
Czas przygotowania
1h 0min
Czas całkowity
1h 15min
porcja/porcje/porcji
10 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
  • TM 31
opublikowany: 04/07/15
zmieniono dnia: 02/10/15

Składniki

  • 300 gramów mąka pszenna
  • 100 gramów mąka gryczana
  • 100 gramów Płatków jaglanych
  • 300 gramów wody
  • 40 gramów drożdży
  • 40 gramów oliwy
  • 1 łyżeczki soli
  • 1/2 łyżeczki cukru

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    Ciasto
  1. Woda drożdże cukier odrobiną mąki wkładamy do urządzenia czas 3 min obroty 3 temp.37 stopni

    Następnie dodajemy mąki olej i sól3 min obroty interwałWykładany ciasto na miskę czekany aż wyrośnieOdważamy porcje po 80 g formujemy wałkiem placuszki grubości ok 0,5 cmWkładamy na blachę zabezpieczoną papierem do pieczenia czekany aż podróżna ok 10-15 mniPieczemy w piekarniku 180 stopni 15 minPo wyjęciu z piekarnika jak ostygną przekrawamy od góry na pół tak aby zrobić kieszonka smarujemy jakimś dipem pastą sosem układany mięsko albo hamburgera co kto lubi do tego warzywa sałaty pomidory ogórek rzodkiewka polewam sosem czosnkowymI GOTOWE pyszna przekąska

    Wpisz tutaj kroki przygotowania przepisu

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Pita domowa

Wydrukuj:

Komentarze

  • lipca 16, 2015 at 17:36

    Ja dodaje to co mam generalnie zasada jest żeby utrzymać proporcje.

     

  • lipca 16, 2015 at 12:43

    Dodane do wyróbowania tmrc_emoticons.) Ale czy można czymś innym zasąpić płatki jaglane? One mi śmierdzą i obawiam, że bułka też będzie miała ten zapach tmrc_emoticons.(

  • lipca 4, 2015 at 13:11

    Dodawanie przepisów w przepisowni i to jakiś koszmar zdjęcia się zaladowuja beznadziejnie jak chce się wybrać na stronę startowa to zmienić nie można nie ma podglądu jak wygląda całość przed opublikowaniem zajęło mi to 1 1/2 godz.Chyba nigdy więcej nie skusze się aby dodać nowy przepis.3 razy opisywalam krok po kroku i zawsze mi znikalo.Jakby nie można tego uprościć.

Are you sure to delete this comment ?