3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Pasztet z pieczarek


Wydrukuj:
4

Składniki

20 kawałek/kawałki/kawałków

Pasztet z pieczarek

  • 3 jajka
  • 100 gramów białego chleba tostowego, pokrojonego na kromki
  • 200 gramów cebula
  • 30 gramów oleju słonecznikowego
  • 300 gramów pieczarek
  • 1 łyżeczki soli, drobnej
  • 1/2 łyżeczki pieprz czarny, mielony
  • 2 gałązki tymianek, świeży, Tylko listki ew. można zastąpić suszonym
  • 6
    1h 0min
    Czas całkowity 40min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
5

Przygotowanie

  1. W osobnym naczyniu roztrzepać jajka i namoczyć w nich chleb tostowy
    Cebulę rozdrobnić 7s/obr5. Zgarnąć cebulę ze ścianek dodać olej i pieczarki pokrojone w ćwiartki dusić (bez miarki) 10min/waroma/Counter-clockwise operation/obr1
    Dodać jajka z chlebem tostowym, wymieszać 10s/obr4
    Masę przełożyć do keksówki.
    Piec w nagrzanym piekarniku 220°C 20-25min
    Podawać na zimno
10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Przepis z książki "Apetyt na wege"


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Bardzo dobry pasztecik.

    Zgłoszony przez ewikp na września 10, 2019 at 18:00.

    Bardzo dobry pasztecik.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pyszny i łatwy 😜 robię już kolejny raz...

    Zgłoszony przez pauliskaOs na marca 2, 2019 at 08:32.

    Pyszny i łatwy 😜 robię już kolejny raz polecam😊

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pasztet jest pyszny! Nie jest za suchy, nie kruszy...

    Zgłoszony przez Katrina108 na grudnia 30, 2018 at 11:39.

    Pasztet jest pyszny! Nie jest za suchy, nie kruszy się, dobrze sie kroi. Smak taki, ze miałam ochotę jesc prosto z foremki.
    Czy robil ktos z podwojnej porcji? Bo jedyna wada, to ze szybko znika!
    Dziękuję za przepis i polecam wszystkim.
    Zrobię na Sylwestra ponownie! tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pyszny

    Zgłoszony przez Rokosa na października 26, 2018 at 07:15.

    Pyszny

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Właśnie dzisiaj robiłam i jest naprawdę...

    Zgłoszony przez motylek1975 na marca 22, 2018 at 16:24.

    Właśnie dzisiaj robiłam i jest naprawdę dobry,można robić na święta i nie tylko.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Polecam na święta 😀

    Zgłoszony przez Psotka69 na marca 20, 2018 at 07:07.

    Polecam na święta 😀

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze