Składniki
- 40 g kolendry, świeżej, tylko liście
- 460 g kwaśnej śmietany, 18%, tłuszczu
- 120 g majonezu
- 1 kostka bulionu drobiowego, lub 1 łyżeczka koncentratu bulionu drobiowego wykonanego w TM
- 20 g żelatyny w proszku
- krakersy solone, do serwowania pasty
- 3 papryczki chili, serrano lub chili, bez pestek
- 100 g cebuli
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
1 Do naczynia miksującego włożyć chili, cebulę, kolendrę, śmietanę, majonez i bulion, zmiksować 10 s/obr. 10.
2 Dodać żelatynę, rozpuścić 4 min/50°C/obr. 4.
3 Przełożyć do miski, w której pasta będzie serwowana (o pojemności 1 litra), schłodzić w lodówce przez co najmniej 2 godziny lub do momentu, aż masa zgęstnieje. Podawać pastę rozsmarowaną na krakersach.
Porady
Ostrzejszą wersję pasty można przygotować pozostawiając pestki w papryczce.
Przepis z książki: Najlepsze przepisy użytkowników Przepisowni.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Are you sure to delete this comment ?