3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

PASTA Z KOLENDRY


Wydrukuj:
4

Składniki

6 porcja/porcje/porcji

  • 40 g kolendry, świeżej, tylko liście
  • 460 g kwaśnej śmietany, 18%, tłuszczu
  • 120 g majonezu
  • 1 kostka bulionu drobiowego, lub 1 łyżeczka koncentratu bulionu drobiowego wykonanego w TM
  • 20 g żelatyny w proszku
  • krakersy solone, do serwowania pasty
  • 3 papryczki chili, serrano lub chili, bez pestek
  • 100 g cebuli
  • 6
    2h 20min
    Czas całkowity 2h 20min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
5

Przygotowanie

  1. 1   Do naczynia miksującego włożyć chili, cebulę, kolendrę, śmietanę, majonez i bulion, zmiksować 10 s/obr. 10.

    2   Dodać żelatynę, rozpuścić 4 min/50°C/obr. 4.

    3   Przełożyć do miski, w której pasta będzie serwowana (o pojemności 1 litra), schłodzić w lodówce przez co najmniej 2 godziny lub do momentu, aż masa zgęstnieje. Podawać pastę rozsmarowaną na krakersach.

10
11

Porady

Ostrzejszą wersję pasty można przygotować pozostawiając pestki w papryczce.

Przepis z książki: Najlepsze przepisy użytkowników Przepisowni.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy