3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

paprykarz szczeciński PRL


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

2 litr/litra/litry/litrów

  • 3 łyżeczki papryka ostra
  • 3 łyżeczki papryka słodka
  • 20 g olej
  • 4 kulki ziele angielskie
  • 330 g papryka czerwona, surowa, pokrojona w mniejsze kawałki
  • 150 g cebula, w połówkach
  • 250 g pomidory z puszki
  • 4 filety ryba Mintaj, opcjonalnie Grenadier lub Dorsz
  • 300 g ryż, trzy torebki
  • 500 g woda zwykła
  • 250 g Szprot wędzony, oczyszczony
  • 5 łyżeczki przecier pomidorowy
  • pieprz, do smaku
  • sól, do smaku
5

Przygotowanie

  1. Do Zablokowany włożyć szproty zmielić


    5s/5obr.


    przełożyć do innego naczynia 


     


    Do Zablokowany wlać wodę, do koszyczka włożyć ryż.


    Na przystawcę Varoma ułożyć filety.


    25min/VAROMA/1obr.


    Zdjąć przystawkę Varoma, wyjąć koszyczek, wylać wodę


     


    Do Zablokowany włożyć paprykę, cebulę, pomidory, ziele angielskie


    5s/5obr


    wlać olej, dodać przecier pomidorowy, przyprawa papryka słodka i ostra, pieprz, sól 


    na pokrywce położyć pusty koszyczek


    20min/VAROMA/1obr.


     


    Sos przelać do miski, dodać wszystkie składniki, wymieszać kopystką.


     


    Smacznego.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz