Składniki
5 porcja/porcje/porcji
Orzechowy chrupak z piwem i chili
- 130 g cukru
- 100 g piwa
- 300 g orzeszków ziemnych, niesolonych
- 1 łyżeczki chili, w płatkach lub mielonego
- 1 łyżeczki soli
-
6
35min
Czas całkowity 25minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
Przygotowanie
- Piekarnik rozgrzać do 180°C. Wyłożyć papierem do pieczenia formę o wymiarach 27cm x 16cm i odstawić na bok.
Wsypać cukier do naczynia miksującego, zmielić 10s./obr 9. Zgarnąć ze ścianek kopystką na dno naczynia.
- Wlać piwo i podgrzać 5 min./Varoma/obr. 2, z koszyczkiem zamiast miarki na pokrywie.
Wsypać orzechy i gotować 2 min./90°C/
"Obroty wsteczne" /obr. 1, nadal z koszyczkiem zamiast miarki na pokrywie. Zgarnąć ze ścianek kopystką na dno naczynia.
- Gotować jeszcze 5 min./100°C/
"Obroty wsteczne" /obr. 1, wciąż bez miarki, znowu zgarnąć ze ścianek.
- Dodać chili i sól, wymieszać 8s./
"Obroty wsteczne" /obr. 5.
Wyłożyć na przygotowaną formę do pieczenia z papierem, rozłożyć płasko, piec 10 minut (w 180°C). Wyjąć z piekarnika i odstawić do ostygnięcia.
Połamać na kawałki i podawać.
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Koszyczek
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz