3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Orzechowy chrupak z piwem i chili


Wydrukuj:
4

Składniki

5 porcja/porcje/porcji

Orzechowy chrupak z piwem i chili

  • 130 g cukru
  • 100 g piwa
  • 300 g orzeszków ziemnych, niesolonych
  • 1 łyżeczki chili, w płatkach lub mielonego
  • 1 łyżeczki soli
5

Przygotowanie

  1. Piekarnik rozgrzać do 180°C. Wyłożyć papierem do pieczenia formę o wymiarach 27cm x 16cm i odstawić na bok.
  2. Wsypać cukier do naczynia miksującego, zmielić 10s./obr 9. Zgarnąć ze ścianek kopystką na dno naczynia.

  3. Wlać piwo i podgrzać 5 min./Varoma/obr. 2, z koszyczkiem zamiast miarki na pokrywie.
  4. Wsypać orzechy i gotować 2 min./90°C/Counter-clockwise operation/obr. 1, nadal z koszyczkiem zamiast miarki na pokrywie. Zgarnąć ze ścianek kopystką na dno naczynia.

  5. Gotować jeszcze 5 min./100°C/Counter-clockwise operation/obr. 1, wciąż bez miarki, znowu zgarnąć ze ścianek.
  6. Dodać chili i sól, wymieszać 8s./Counter-clockwise operation/obr. 5.
  7. Wyłożyć na przygotowaną formę do pieczenia z papierem, rozłożyć płasko, piec 10 minut (w 180°C). Wyjąć z piekarnika i odstawić do ostygnięcia.

  8. Połamać na kawałki i podawać.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

źródło: https://www.recipecommunity.com.au


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy