3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Modra kapusta


Wydrukuj:
4

Składniki

6 porcja/porcje/porcji

kapusta

  • 4 goździki
  • 1 łyżeczki soli
  • 1 łyżki cukru
  • 30 g smalcu
  • 250 g czerwonego wina
  • 50 g rodzynek
  • 500 g czerwonej kapusty, pokrojonej w kawałki
  • 40 g Suszonych śliwek, bez pestek
  • 20 g czerwonego octu winnego
5

Przygotowanie

  1. 1. Do naczynia miksującego włożyć śliwki, rozdrobnić 3s/obr. 7

    2. Dodać kapustę, rozdrobnić 12s/obr.4 kopystką zgarnąć składniki ze ścianek na dno naczynia.

    3. Dodać rodzynki, czerwone wino, smalec, cukier, sól oraz goździki, gotować 45min/100°C /Counter-clockwise operation/obr.1

    4.Dodać ocet, gotować 5 min/100°C /Counter-clockwise operation/obr. 1 Przyprawić do smaku. Podawać na gorąco, jako dodatek do pieczeni i sosu.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Kapustę można przyżądzić bez smalcu. Podawać z ziemniakami lub kluskami śląskimi.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Rewelacyjna, rodzinka zajadała ze smakiem

    Zgłoszony przez Lenuszka na marca 6, 2017 at 19:04.

    Rewelacyjna, rodzinka zajadała ze smakiemtmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Tak mi ta kapusta smakowała, że tym razem...

    Zgłoszony przez GusGus na stycznia 31, 2017 at 13:53.

    Tak mi ta kapusta smakowała, że tym razem zrobiłem ją z białej kapusty i z białym winem. Reszta bez zmian.


    Wynik równie smaczny. Polecam tą modyfikację.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Rewelacyjny przepis....

    Zgłoszony przez GusGus na grudnia 27, 2016 at 11:49.

    Rewelacyjny przepis.

    Zrobiłem do gęsi nadziewanej kaszą i goście byli zachwyceni.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przepyszna, nie sądziłam, że będzie aż tak...

    Zgłoszony przez mirka85r na listopada 25, 2016 at 14:42.

    Przepyszna, nie sądziłam, że będzie aż tak dobra, choć bałam się tej ilości wina i dałam tylko 175g plus resztę wody. Polecam i dziękuję za doskonały przepis.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Robiłam. Wyszła super. Bałam się tego wina no...

    Zgłoszony przez kito94 na listopada 9, 2016 at 11:34.

    Robiłam. Wyszła super. Bałam się tego wina no i nie miałam smalcu - zamiennik olej z oliwek. Smakowało wszystkim

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Robiłam!!!Rewelacjyjna kapusta. Bałam się tego...

    Zgłoszony przez kito94 na listopada 9, 2016 at 11:27.

    Robiłam!!!Rewelacjyjna kapusta. Bałam się tego wina - ale zajadali się wszyscy.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Kapustka pyszna! nie miałam

    Zgłoszony przez mania6611 na sierpnia 14, 2016 at 10:56.

    Kapustka pyszna! nie miałam suszonych śliwek więc pominęłam je, dodałam jeszcze podsmażonego boczku z cebulką. Wyszło ekstra. Polecam!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze