3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Marchewki z ciasta faszerowane


Wydrukuj:
4

Składniki

12 porcja/porcje/porcji

ciasto

  • 1 łyżka cukru
  • 80 g mleka
  • 20 g drożdży
  • 350 g mąki pszennej
  • 1 jajko
  • 100 g margaryny
  • 1 łyżeczka soli
  • 1/2 łyżeczki kurkumy
  • 6
    50min
    Czas całkowity 30min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Średni
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

  1. 1. Do naczynia miksującego wlać mleko, dodać cukier  i drożdże, podgrzać1 min30sek/37°C/obr.1

    2.Dodać pozostałe składniki na ciasto, wymieszać 10 sek/obr.6. Następnie wyrobić 1 min/ Ciasto

    3.Ciasto podzielić na 12 części i odstawić na chwilę do wyrośnięcia. W tym czasie przygotować z folii  aluminiowej 12 stożków. Z ciasta robimy długie  ruloniki, które zawijamy na wcześniej przygotowane aluminiowe stożki i układamy je na blasze,  wyłożonej papierem do pieczenia.

     

     4.Wkładamy do zimnego piekarnika ,ustawionego   na   180 °C  , pieczemy 15-20 min , aż się zarumienią. Tak przygotowane marchewki faszerujemy ulubioną pastą lub sałatką.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Dobrze u dołu skleić stożki, aby pasta czy sałatka nie uciekała nam podczas jedzenia tmrc_emoticons.)


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • nie trzeba:) Wychodzą na

    Zgłoszony przez Joanna O na kwietnia 16, 2016 at 22:25.

    nie trzebatmrc_emoticons.) Wychodzą na ciepło bez problemu tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • I nie trzeba tych rulonikow Z

    Zgłoszony przez Monika Wójcik na kwietnia 6, 2016 at 14:20.

    I nie trzeba tych rulonikow Z foli niczym smarować? czy po upieczeniu odchodzą od folii?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • więcej zdjęć niestety nie

    Zgłoszony przez Joanna O na kwietnia 6, 2016 at 08:53.

    więcej zdjęć niestety nie posiadam ;( . Z ciasta robiłam długie cienkie ruloniki i nawijam je na stożki. Dodam zdjecia jak zrobie je kolejny raztmrc_emoticons.) natomiast zanim je zrobię można poszukać na google tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Możesz podać więcej

    Zgłoszony przez Monika Wójcik na kwietnia 4, 2016 at 11:35.

    Możesz podać więcej szczegółów  dotyczących zrobienia tych stozkow? Jakoś nie mogę sobie wyobrazić ich wykonania. Może jakieś dodatkowe zdjęcia poszczególnych etapów ich wykonania.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Wyglądają wyśmienicie..

    Zgłoszony przez ewelka076 na kwietnia 3, 2016 at 21:41.

    Wyglądają wyśmienicie.. tmrc_emoticons.-)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze