Składniki
2 porcja/porcje/porcji
Marchewka gotowana na drobno
Marchewka na drobno
- 1/2 czubate łyżeczki cukier
- 1 litra woda
- 500 g marchew
- 1/2 czubate łyżeczki sól
- 1 czubate łyżeczki masło
- 1/4 czubate łyżeczki pieprz
-
6
1h 0min
Czas całkowity 1h 0minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
Przygotowanie
Marchewki obierz i pokrój na jednolite kawałki.
Ulóż je na dolnej części przystawki Varoma. Do naczynia miksującego wlej wodę i wsyp sól. 30-40 min/ Varoma/ obr 1 (czas zależy od wielkości kawałków i od tego czy marchewki są młode).
Wrzuć marchew do wywaru do naczynia miksującego. Dodaj pieprz, cukier, masło. Zmiksuj 7s/ obr. 7.
Dodaj mąkę. Zagotuj 2 min lub nieco dłużej tak, by odparować wodę i zageścić marchew 100 C/ "Obroty wsteczne"
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Varoma
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzA ile tej maki?
A ile tej maki?