3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Marchewka gotowana na drobno


Wydrukuj:
4

Składniki

2 porcja/porcje/porcji

Marchewka gotowana na drobno

Marchewka na drobno

  • 1/2 czubate łyżeczki cukier
  • 1 litra woda
  • 500 g marchew
  • 1/2 czubate łyżeczki sól
  • 1 czubate łyżeczki masło
  • 1/4 czubate łyżeczki pieprz
  • 6
    1h 0min
    Czas całkowity 1h 0min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Marchewki obierz i pokrój na jednolite kawałki.

  2. Ulóż je na dolnej części przystawki Varoma. Do naczynia miksującego wlej wodę i wsyp sól. 30-40 min/ Varoma/ obr 1 (czas zależy od wielkości kawałków i od tego czy marchewki są młode).

  3. Wrzuć marchew do wywaru do naczynia miksującego. Dodaj pieprz,  cukier, masło. Zmiksuj 7s/ obr. 7.

  4. Dodaj mąkę. Zagotuj 2 min lub nieco dłużej tak, by odparować wodę i zageścić marchew 100 C/ Counter-clockwise operation

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz