3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Kulki serowe z winogrono przekąska


Wydrukuj:
4

Składniki

0 osoba/osoby

Kulki serowe z winogrono przekąska

  • 250 gramów twarogu półtłustego w kostce
  • 100 gramów sera feta
  • 50 gramów serka topionego
  • winogrono jasne bezpestkowe
  • kurkuma, przyprawa
  • szczypiorek
  • orzechy włoskie
  • papryka słodka, przyprawa
  • 6
    45min
    Czas całkowity 45min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 5 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 5
    Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
5

Przygotowanie

  1. Obrane orzechy (ok garstki) wrzucamy do Closed lid i mielimy 10 sek. obr. 9 (w razie potrzeby wydłużyć czas mielenia). Przełożyć do innego naczynia.
  2. Wszystkie sery wkładamy do Closed lid i mielimy na jednolitą, gładką masę, ok 10-20 sek, obr. 2,5-3
  3. Z powstałej masy serowej formujemy kuleczki (kulka powinna być wielkości króra zmieści się do ust na jeden kęs), umieszczająć w każdej z nich po jednym owocu bezpestkowego, zielonego winogrono.
  4. Każdą kulkę obtaczamy w przyprawach, orzechach i posiekanym na drobno, drobnym szczypiorku. Podajemy w małych papilotkach do muffinek, lub na paterze, a w tym wypadku do każdej kulki wbijamy wykałaczę tmrc_emoticons.)
  5. Świetna i efektownie wyglądająca przekąska. Najpierw czujemy wyraźny smak otoczki, przyprawy, potem słony smak serów a na końcu przegryzamy słodką winogronkę. Połączone smaki daja fajną kompozycję tmrc_emoticons.)
10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Proporcje serów można dowolnie modyfikować, wedle upodobań smakowych. Można użyć do sera szczyotę pieprzu. Uwaga na sól, ja nie dodaję, ser feta jest b.słony.

Jak obtaczać kulki: ja umieszczam w małej salaterce przyprawę, wrzucam kulkę, i obracając cała salaterką, kręcoca się kulka równomiernie się pokryje kolorem tmrc_emoticons.) Biorę w dłonie i jeszcze w zamkniętych dłoniach potrząsam kulką, aby usunąc nadmiar przyprawy tmrc_emoticons.)


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy