Czas przygotowania
                                0min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                0min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     -- 
                                     -- 
                                
                            Poziom
                                --
                            Składniki
Indian Chicken Curry
- 500 gramy cebula, obrana i pokrojona w ćwiartki
 - 600 gramy piersi z kurczaka, pokrojona w kostkę 2-3 cm
 - 200 gramy masło klarowane
 - 1 łyżeczki sól
 - 1 łyżki koncentrat pomidorowy
 
- 1 łyżeczki kurkuma, mielona
 - 1 łyżki czosnek, granulowany
 - 1/2 łyżeczki chili, mielone, odpowiada za ostrość
 - 3 -4 łyżeczki curry, mielone
 - 250 gramy woda
 - 2-3 łyżeczki przyprawa garam masala
 - 3-4 łyżki kolendra, świeża
 
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                        
                        Kopystka - 
                        
                        
                        Naczynie miksujące kompletne premium 
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- cebula obrać, pokroic na ćwiartki, wrzucić do misy, założyć miarkę 
"Miksowanie" 15
"Mieszanie" 4 - wyciągnąć cebulę do innego naczynia, może trochę cebuli zostać
 - dodać do misy 200 gramów masła klarowanego w kawałkach 
"Podgrzewanie" podgrzewamy 30 sekund temperatura 90, aż się trochę roztopi masło - dodajemy pokrojoną wcześniej cebulę
 
"Podgrzewanie"  80 minut 105 stopni, obroty 2,5 z koszkiem na górze- założyć miarkę i
"Miksowanie" 12 sekund obr 6 - dodać 250 gr wody
 - dodać łyżeczkę soli
 - dodać łyżkę koncentratu pomidorowego
 - dodać łyżeczkę kurkumy
 - dodać łyżkę czosnku granulowanego lub w proszku
 - dodać pół łyżeczki chili w proszku (można dać więcej dla większej ostrości)
 - dodac 3-4 pełne łyżeczki curry w proszku
 - założyć miarkę,
"Miksowanie" 12 sekund obr 5 - zakładamy osłonę noża miksującego
 - na osłonę dajemy pokrojone mięso
 - zakładamy na górę pokrywy koszyczek
 
"Podgrzewanie" 40 minut 98 stopni obroty 1,5- dodajemy 3-4 łyżki kolendry - same liście pokrojone
 - dodajemy 2-3 łyżeczki garam masala
 
"Podgrzewanie" 10 minut 100 stopni obr 1,5
cebula obrać, pokroic na ćwiartki, wrzucić do misy
Porady
potrzebna osłona noża
Curry można zjeść z ryżem, chlebem tostowym itp
                        Curry można zjeść z ryżem, chlebem tostowym itp
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                        
                    
                    
                                    
                        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
Komentarze