3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Kapusta czerwona na ciepło-najprostsza


Wydrukuj:
4

Składniki

0 porcja/porcje/porcji

kapusta

kapusta

  • 1 łyżeczki soli
  • 0,5 łyżeczki cukru
  • 1 łyżki masła
  • 500 g kapusty czerwonej, pokrojonej na kawałki
  • 150 g wody
  • 1 łyżki soku z cytryny
  • 6
    40min
    Czas całkowity 40min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Do naczynia miksującego włożyć kapustę, rozdrobnić 5 s/obr.5-6, dodać masło,  resztę składników-dusić 20-30min/100 st.C./Counter-clockwise operation/obr.2

    Jest to wersja delikatna, żeby zaostrzyć smak, należy dodac kilka ziaren ziela angielskiego, 2 liście laurowe.

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Bardzo dobra. Też dodałam

    Zgłoszony przez kasrok na kwietnia 18, 2016 at 17:32.

    Bardzo dobra. Też dodałam trochę skwarek z boczku tmrc_emoticons.;) 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • dobra

    Zgłoszony przez Babetka21 na grudnia 2, 2015 at 10:25.

    dobra

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • smaczna, ale nie wiem, czy

    Zgłoszony przez renrew na sierpnia 25, 2015 at 15:29.

    smaczna, ale nie wiem, czy wyszła mi tak jak powinna smakować  - nikt w mojej rodzinie nie robi takiej surówki i nie mam od kogo "podsmaczyć"  tmrc_emoticons.;)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Smaczna!

    Zgłoszony przez pryska na lipca 30, 2015 at 14:05.

    Smaczna!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • uwielbiam tylko ze ja dodaje

    Zgłoszony przez lusika na maja 3, 2015 at 17:21.

    uwielbiam tylko ze ja dodaje jeszcze boczek na poczatku podsmazam,pychotka tmrc_emoticons.;-)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przepis polecam,kapusta jest

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na lutego 8, 2015 at 21:23.

    Przepis polecam,kapusta jest pyszna, ja zamiast masła dodaję olej rzepakowy,no i gotuję bez cukru tmrc_emoticons.;) Pozdrawiam Love

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Polecam przepis, kapusta

    Zgłoszony przez aldicym na lutego 8, 2015 at 19:48.

    Polecam przepis, kapusta bardzo  smaczna - nie dodałam tylko cukru  

    Aldona

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Polecam przepis, kapusta

    Zgłoszony przez aldicym na lutego 8, 2015 at 19:48.

    Polecam przepis, kapusta bardzo  smaczna - nie dodałam tylko cukru  

    Aldona

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dzisiaj ją robiłam, dodałam

    Zgłoszony przez ania3330607 na stycznia 19, 2015 at 01:45.

    Dzisiaj ją robiłam, dodałam jeszcze tylko 150g jabłka (1 jabłko średniej wielkości bez skórki) tmrc_emoticons.;) Przepis godny uwagi - ja nie przepadam za czerwoną kapustą, ale wydaje mi się, że dla "lubiących" będzie pyszna tmrc_emoticons.;)

    „Cokolwiek chcesz zrobić, o czymkolwiek marzysz - zacznij teraz! 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze