3
Załaduj zdjęcie
Załaduj zdjęcie
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Galantyna z kurczaka


Wydrukuj:
4

Składniki

150 g

Galantyna z kurczaka

  • 150 gramów papryka, każdego rodzaju (czerwona, żółta, zielona)
  • 300 gramów filet z piersi kurczaka, bez skóry, 2 szt. pokrojone na kwałki
  • 2 kawałków udka z kurczaka, bez skóry, 2 szt. obrane ze skóry , bez kości , pokrojone w kawałki
  • 1 szczypty sól
  • 1 szczypty pieprz
  • 500 gramów woda
  • 6
    30min
    Czas całkowity 30min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Średni
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 5 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 5
    Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
5

Przygotowanie

  1. 1. do naczynia dać paprykę rozdrobnić 3 sek./obr.5 , przełożyć do innego naczynia , odstawić

    2. do naczynia włożyć kawałki kurczaka ( każdy po max 300 g ) zemleć 10 sek./obr.7 , przełożyć do innego naczynia , odstawić , powtarzać czynność aż wszystkie kawałki zostaną zmielone

    3. dodać pozostałego kurczaka , paprykę , sól i pieprz oraz przyprawę warzywną zmiksować 10 sek./obr. 3 aż do uzyskania jednolitej masy .

    4. masę podzielić na dwie części , uformować rolady i ułożyć na folii spożywczej , zawinąć końce folii , całość umieścić na przystawce varoma

    5. do naczynia miksującego wlać wodę ,nałożyć przystawkę gotować 30 min./varoma/obr.1

    6. otrzymaną w ten sposób galantynę wstawić do lodówki na ok 3 godziny .

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy