PRZEPIS NA THERMOMIX ®
Składniki
8 porcja/porcje/porcji
ROLADY
- 150 g wędzonego boczku, pokrojonego na mniejsze kawałki
- 400 g piersi z indyka + polędwiczka (łącznie), pokrojone na kawałki, najlepiej lekko zmrożone
- 1 całe surowe jajko
- 1/2 bułki, namoczonej w mleku
- sól, pieprz, przyprawa warzywna do smaku
- 700 g wody
I FARSZ PIECZARKOWY
- 200 g pieczarek
- 50 g cebuli
- 20 g oleju
- 1 całe surowe jajko
- sól, pieprz do smaku
II FARSZ POMIDOROWO - SEROWY
- 200 g sera feta lub mozzarella, pokrojonego w kostkę
- 50 g suszonych pomidorów w oleju, odsączonych, pokrojonych
- 1 szczypta suszonej bazylii
- pieprz do smaku
- sól do smaku, jeżeli użyjemy sera mozzarella
-
6
20min
Czas całkowity 20minPieczenie / Gotowanie -
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
Przygotowanie
1.DO NACZYNIA MIKSUJĄCEGO WŁOŻYĆ POŁOWĘ MIĘSA – OCZYWIŚCIE MIĘSO POKROJONE NA MNIEJSZE KAWAŁKI, NAJLEPIEJ LEKKO ZMROŻONE - ROZDROBNIĆ 10 S/OBR. 7. PRZEŁOŻYĆ DO INNEGO NACZYNIA. Z POZOSTAŁYM MIĘSEM CZYNNOŚĆ POWTÓRZYĆ.
2. DO NACZYNIA MIKSUJĄCEGO WŁOŻYĆ POKROJONY NA MNIEJSZE KAWAŁKI BOCZEK - ROZDROBNIĆ 3 S/OBR. 7.
3. DODAĆ DO BOCZKU WCZEŚNIEJ ZMIELONE MIĘSO, PRZYPRAWY, JAJKO ORAZ NAMOCZONĄ W MLEKU BUŁKĘ. WYROBIĆ 1 MIN/
"Blokada naczynia miksującego" /
"Ciasto" .
DO NACZYNIA MIKSUJĄCEGO WŁOŻYĆ CEBULĘ - ROZDROBNIĆ 3 S/OBR. 5. KOPYSTKĄ ZGARNĄĆ CEBULĘ NA DNO NACZYNIA MIKSUJĄCEGO.
2. DODAĆ PIECZARKI - ROZDROBNIĆ 3 S/OBR. 4.
3. DODAĆ OLEJ, DUSIĆ 2 MIN 30 S/VAROMA/OBR. 1.
4. FARSZ WYSTUDZIĆ, WBIĆ JAJKO, PRZYPRAWIĆ I WYROBIĆ 7 S/
"Obroty wsteczne" /OBR. 4.
WYROBIONE MIĘSO PODZIELIĆ NA 2 CZĘŚCI. ROZPROWADZIĆ MASĘ MIĘSNĄ NA FOLII SPOŻYWCZEJ. NA JEDNĄ CZĘŚĆ NAŁOŻYĆ FARSZ PIECZARKOWY, NA DRUGĄ MASĘ FARSZ POMIDOROWO – SEROWY. CAŁOŚĆ ZWINĄĆ JAK ROLADĘ. KOŃCÓWKI FOLII PODŁOŻYĆ POD SPÓD ROLAD (ZAWINĄĆ). OTRZYMANE W TEN SPOSÓB DWIE ROLADY UMIEŚCIĆ NA PRZYSTAWCE VAROMA.
2. DO NACZYNIA MIKSUJĄCEGO WLAĆ WODĘ, NAŁOŻYĆ PRZYSTAWKĘ VAROMA, GOTOWAĆ NA PARZE 40 MIN/VAROMA/OBR. 1. OSTUDZIĆ, USUNĄĆ FOLIĘ I POKROIĆ ROLADY NA PLASTRY.
MIĘSA:
I FARSZU:
ETAP KOŃCOWY - PRZYGOTOWANIE ROLAD:
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Varoma
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Porady
ROLADY ŚWIETNIE SMAKUJĄ NA CIEPŁO JAKO DANIE GŁÓWNE NP. Z RYŻEM, LUB ZIEMNIAKAMI I DOWOLNĄ SURÓWKĄ ALBO NA ZIMNO, JAKO PRZEKĄSKA.
DOBRZE KOMPONUJĄ SIĘ Z BIAŁYM WYTRAWNYM LUB PÓŁWYTRAWANYM WINEM.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzA ile ma być pierśi z indyka
A ile ma być pierśi z indyka a ile polędwiczki ??? :O bo razem to 400g.
Zrobiłam
Zrobiłam dzisiaj,bardzodobre,polecam
dzięki agati cieszę się, że
dzięki agati
cieszę się, że smakowały. O to właśnie chodzi 
te roladki są rewelacyjne!!
te roladki są rewelacyjne!! robiłam je już 3 razy za każdym razem coś zmieniam i co raz to lepsze
Dzięki za fantastyczny smakowity przepis
Haniu cieszę się bardzo
Haniu cieszę się bardzo
:DRolady są super moi panowie
Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.
dzięki Marzenko
dzięki Marzenko
Super przepis, wygląda
Super przepis, wygląda smakowicie
dodaje do wyprobowania 
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję
Elunia skuś się nie
Elunia skuś się
nie pożałujesz....
Kalucha trzeba dosyć ciasno zawinąć, żeby nadać im kształt, bo inaczej po odwinięciu folii nie będziesz miała rolady - tak żeby mięsko ściśle przylegało do farszu
Czy te rolady trzeba ciasno
Czy te rolady trzeba ciasno owinąć tą folią ? nie mam doswiadczenia z TM
Wyglądaja nieziemsko
Ale bym zaskoczyła rodzinke
Pięknie wyglądają te rolady,
Pięknie wyglądają te rolady, chyba się skuszę
Ale zrobię raczej na Nowy Rok, bo menu na Święta mam już właściwie zamknięte i zakupy w większości zrobione
____________
Mój blog kulinarny:
http://ziolowaszuflada.blogspot.com/
dziękuję dziewczyny za ciepłe
dziękuję dziewczyny za ciepłe słowa
jesteście kochane
Roladki są pyszne i proste, no i wyglądają efektownie 
hej, tak Gabrysiu, drugi
hej,
tak Gabrysiu, drugi farsz się tylko nakłada, mięsko roluje i już
:)Kasia bardzo interesująca
Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.
Kasiu, super rolady, a
GaBi
"Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"
Kasiu następny super przepis
Kasiu następny super przepis do wykorzystania jeszcze przed świetami

dzięki za przepis :) muszą
dzięki za przepis
muszą być pyszne 
Weronika, jesteś niemożliwa
Weronika, jesteś niemożliwa
dziękuję 
Przepyszne danie :p :p
Przepyszne danie
Swietne
Do zrobienia na 100%
I ciesze sie,Kasiu, ze jestes z nami

Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni
