3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

BÓB WEGAŃSKI W AZJATYCKIM STYLU


Wydrukuj:
4

Składniki

BÓB WEGAŃSKI W AZJATYCKIM STYLU

  • 500 g wody
  • 1 łyżeczki soli
  • 500 g bobu, świeżego
  • 1 ząbka ząbek czosnku
  • 5 g imbir, suszony, mielony, świeży pokrojony w 2mm plastry
  • 30 g oliwa z oliwek
  • 15 g sok z cytryn
  • 1 łyżeczki musztardy
  • 1,5 łyżeczki cukru
  • 3 łyżeczki sosu sojowego
  • 1 szczypty chili, suszonego, płatki
  • 1 liście kolendra, świeża, lub pietruszka
5

Przygotowanie

  1. 1.Do naczynia miksującego włożyć czosnek oraz imbir. Rozdrobnić 3sek./8obr.
    2.Dodać pozostałe składniki 15sek/4obr. Przełożyć do innego naczynia.
    3.Do naczynia miksującego wlać 500g wody i łyżeczkę soli
    4.Włożyć koszyczek i odważyć do niego 500g bobu. Gotować 25min./Varoma/2obr.
    5.Ugotowany bób polać sosem,doprawić solą,płatkami chili, kolendrą lub pietruszką.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Koszyczek
    Koszyczek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Miarka MT
    Miarka MT
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Można zrobić podwójną porcję. Ilość składników na sos x2 . Bób należy wtedy umieścić w dolnej częsci przystawki Varoma


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy