3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

WIETNAMSKIE NALEŚNIKI BEZGLUTENOWE- JADŁONOMIA Marta Dymek


Wydrukuj:
4

Składniki

2 osoba/osoby

WIETNAMSKIE NALEŚNIKI BEZGLUTENOWE

  • 250 g ryżu, NAMOCZONEGO W WODZIE PRZEZ MIN.12h
  • 250 g wody
  • 1/4 łyżeczki soli
  • 6
    12h 35min
    Czas całkowity 12h 20min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 6 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 6
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
5

Przygotowanie

    NA 5-6 NALEŚNIKÓW
  1. Namoczony przez noc ryż odcedzić przez koszyczek i wypłukać.
  2. Wsypać ryż,sól oraz wlać 125g wody do naczynia miksującego 15s/10obr.
  3. Dodać pozostałe 125g wody 10s/10obr.
  4. Patelnię posmarować odrobiną oleju i bardzo mocno rogrzać. Wylać cienką warstwę ciasta,smażyć z jednej strony,a kiedy naleśnik zacznie odchodzić od patelni,obrócić go i smażyć z drugiej strony. Powtarzać ,aż do wyczerpania ciasta. Przed każdą porcją smarować patelnię tłuszczem.
  5. Podawać na słodko lub na słono.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Koszyczek
    Koszyczek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Oryginalny przepis pochodzi ze strony jadlonomia.pl


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy