Tu jesteś:
PRZEPIS NA THERMOMIX ®
4
Składniki
2 osoba/osoby
WIETNAMSKIE NALEŚNIKI BEZGLUTENOWE
- 250 g ryżu, NAMOCZONEGO W WODZIE PRZEZ MIN.12h
- 250 g wody
- 1/4 łyżeczki soli
-
6
12h 35min
Czas całkowity 12h 20minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego. -
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego. -
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
5
Przygotowanie
- Namoczony przez noc ryż odcedzić przez koszyczek i wypłukać.
- Wsypać ryż,sól oraz wlać 125g wody do naczynia miksującego 15s/10obr.
- Dodać pozostałe 125g wody 10s/10obr.
- Patelnię posmarować odrobiną oleju i bardzo mocno rogrzać. Wylać cienką warstwę ciasta,smażyć z jednej strony,a kiedy naleśnik zacznie odchodzić od patelni,obrócić go i smażyć z drugiej strony. Powtarzać ,aż do wyczerpania ciasta. Przed każdą porcją smarować patelnię tłuszczem.
- Podawać na słodko lub na słono.
NA 5-6 NALEŚNIKÓW
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Koszyczek
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Oryginalny przepis pochodzi ze strony jadlonomia.pl
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz