3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Wegańskie gofry z tofu - na słodki i na wytrawnie


Wydrukuj:
4

Składniki

3 kawałek/kawałki/kawałków

Wegańskie gofry z tofu - na słodki i na wytrawnie

  • 200 ml mleka lub wody
  • pół kostki tofu naturalnego (90-100g)
  • 120g mąki, pszennej lub jasnej orkiszowej
  • łyżka masła orzechowego
  • 1/3 łyżeczki proszku d/p
5

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki umieszczamy w Blokada naczynia miksującego i miksujemy na gładką masę o konsystencji gęstej śmietany (10s/o.7). Smażymy na rozgrzanej gofrownicy.
  2. Z podanej porcji wychodzą 3 gofry.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Miarka MT
    Miarka MT
    kup teraz
11

Porady

Jeżeli użyjecie wody lub mleka roślinnego - przepis będzie wegański. Gofry można podac na słodko - z dżemem, owocami lub na wytrawnie - np z hummusem czy jajkiem sadzonym. Mozna też do ciasta przed uupieczeniem dac np odroibnę cukru i/lub wanilii bądź w wersji wytrawnej - przyprawy do pizzy, słodkiej papryki.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy