Tu jesteś:
4
Składniki
1 słoik/słoiki/słoików
Pasta
- 75 g oleju
- 50 g Natki pietruszki
- 150 g soli
- 300 g obranego czosnku
5
Przygotowanie
Wszystkie składniki włożyć do
"Blokada naczynia miksującego" 40s./obr.10
Przełożyć do zakręcanego słoiczka.
Pastę można w lodówce przechowywać 1 rok.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
1 łyżeczka pasty zastępuje 1 ząbek czosnku.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedzoooooo na pewno spóbuję !!!!
oooooo na pewno spóbuję !!!!
Adin
Jak dla mnie świetny sposób,
Jak dla mnie świetny sposób, ale przyprawa jest zbyt pietruszkowa, zbyt mało czosnkowa... chyba, że zrobiłam coś źle. Będę jeszcze próbować
Witam, na obieranie czosnku
Witam, na obieranie czosnku też są sposoby - ząbki czosnku wkładamy do plastikowego pojemnika z pokrywką, zamykamy i mocno potrząsamy pojemnikiem https://www.youtube.com/watch?v=2Q1Vo55PYBs
Przetestowane, czosnek obiera się w ten sposób znacznie szybciej.
Pasta pięknie pachnie,
Pasta pięknie pachnie, apetycznie wygląda i, poza żmudnym obieraniem czosnku, jest ekspresowa w przygotowaniu. Póki co nie wystawiam oceny - jeszcze jej nie wypróbowałam.
Tak, soli ma być 150g,
Tak, soli ma być 150g, spełnia ona rolę konserwanta. Pasta przechowywana w lodówce może stać bardzo długo i nie zmienia swoich walorów smakowych.
Pasta wyszła, ale czy napewno
Pasta wyszła, ale czy napewno ma być 150 gram soli? Wyszła niesamowicie słona.
Pasta zrobiona, uwielbiam ją,
Pasta zrobiona, uwielbiam ją, pomocna w przygotowaniurożnyh potraw a zwłaszcza teraz w sezonie używam do zupy z cukinii oraz placuszków z cukiniii. Pycha...polecam niezastąpiona
uwielbiam czosnek i dodaję do
uwielbiam czosnek i dodaję do wszystkiego oprócz deserów
przepis przetestuję na pewno, bo zdecydowanie skróci to potem czas przygotowywania potraw 
Pasta zrobiona, pachnie
Pasta zrobiona, pachnie świetnie
Pastę dodaję wszędzie tam,
Pastę dodaję wszędzie tam, gdzie można dodać czosnek- do sosów, sałatek, marynat do mięs, past do pieczywa. Łyżeczka pasty czosnkowej zastępuje jeden ząbek czosnku, pasta jest bardzo słona dlatego przy jej dodaniu do potraw prosze uważać z dodatkowym soleniem potraw. Pozdrawiam.
Brzmi ciekawie. Do czego
Brzmi ciekawie. Do czego można stosować, używać tę pastę?
Pozdrawiam
Agata