Tu jesteś:
4
Składniki
1 litr/litra/litry/litrów
Przecier pomidorowy
- 1400 g pomidorów, najlepiej tzw.przecierowych
- 1 łyżeczek cukru
- 1 łyżeczek soli
-
6
50min
Czas całkowity 50minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
-
9
5
Przygotowanie
- 1. z pomidorów wyciąć zielone końcówki i pokroić je na ćwiartki.
2. wszystkie pomidory włożyć do"Blokada naczynia miksującego" i ustawić obroty 5 (stopniowo zwiększając do 10), czas 15 sek.
3. na pokrywie"Blokada naczynia miksującego" zamiast miarki położyć dolną część varomy.
4. ustawić czas 40min/t varoma/obr.1.
5. zdjąć przystawkę varoma i dodać przez otwór cukier oraz sól.
6. ustawić czas 1min/ temp. varoma/ obr.1.
7. gorący przecier przelać do słoika i odwrócić do góry nogami, aż do ostygnięcia.
SMACZNEGO
Doti
Porcja na 1 litrowy słoik
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Varoma
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Jest to przepis pasujący do każdego modelu thermomix'a.
Jeśli chcesz zwiększyć ilość pomidorów, to maxymalnie można włożyć 1,8-2 kg, ale należy wtedy być uważnym z miksowaniem na dużych obrotach (zalecam wydłużyć czas miksowania i maksymalne obroty osiągać stopniowo i powoli). Należy też dodać odrobinę więcej soli i cukru (choć nie jest to konieczne).
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzWrzucam ze skórkami. Po zmiksowaniu nie ma po...
Wrzucam ze skórkami. Po zmiksowaniu nie ma po nich śladu
A co ze skórkami ?
A co ze skórkami ?