3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Przecier pomidorowy


Wydrukuj:
4

Składniki

1 litr/litra/litry/litrów

Przecier pomidorowy

  • 1400 g pomidorów, najlepiej tzw.przecierowych
  • 1 łyżeczek cukru
  • 1 łyżeczek soli
  • 6
    50min
    Czas całkowity 50min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 6 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 6
  • 9
5

Przygotowanie

    Porcja na 1 litrowy słoik
  1. 1. z pomidorów wyciąć zielone końcówki i pokroić je na ćwiartki.
    2. wszystkie pomidory włożyć do Closed lid i ustawić obroty 5 (stopniowo zwiększając do 10), czas 15 sek.
    3. na pokrywie Closed lid zamiast miarki położyć dolną część varomy.
    4. ustawić czas 40min/t varoma/obr.1.
    5. zdjąć przystawkę varoma i dodać przez otwór cukier oraz sól.
    6. ustawić czas 1min/ temp. varoma/ obr.1.
    7. gorący przecier przelać do słoika i odwrócić do góry nogami, aż do ostygnięcia.

    SMACZNEGO
    Doti tmrc_emoticons.;)
10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Jest to przepis pasujący do każdego modelu thermomix'a.
Jeśli chcesz zwiększyć ilość pomidorów, to maxymalnie można włożyć 1,8-2 kg, ale należy wtedy być uważnym z miksowaniem na dużych obrotach (zalecam wydłużyć czas miksowania i maksymalne obroty osiągać stopniowo i powoli). Należy też dodać odrobinę więcej soli i cukru (choć nie jest to konieczne).


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz