3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

PLACKI ZIEMNIACZANE Z TWAROGIEM


Wydrukuj:
4

Składniki

10 porcja/porcje/porcji

PLACKI ZIEMNIACZANE Z TWAROGIEM

  • 700 gramy ziemniaki, mączne pokrojone na kawałki
  • 100 gramy cebula, pokrojona w ćwiartki
  • 1 ząbka czosnek, mielony
  • 2 jajka
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1/4 łyżeczki pieprz, mielony
  • 200 gramy twaróg, półtłusty
  • olej, do smażenia
5

Przygotowanie

    Twaróg czosnkowy
  1. do naczynia miksującego włóż czosnek, zamknij pokrywkę. Rozdrobnić 5s/obr 5. Zgarnij kopystką czosnek na dno Closed lid
  2. Closed lid dodaj twaróg w kawałkach. zamknij pokrywkę. Wymieszać 10s/obr 4. Przełożyć do innego naczynia odstawić
  3. do naczynia Closed lid miksującego dodaj ziemniaki, cebulkę w kawałkach, mąkę jaja, pieprz i sól. Rozdrobnić 20-30s/ obr.5. Przełożyć do innego naczynia
  4. Na rozgrzaną patelnię wlać olej do smażenia. pokryć całe dno 0,5 cm warstwą oleju. Na rozgrzany olej nałożyć czubatą łyżkęmasy ziemiaczanej. spłaszczyć łyżką. dodać na środek placka pół żyżki twarogu, również spłaszczyć. Na tę warstwę znowu łyżkę masy ziemiaczanej i spłaszczyć. Formować placki 8-10 cm. Smażyć po obu stronach na złotobrązowe. Odkładać na talerz z ręcznikiem papierowym, aby odsączyć nadmiar oleju.
  5. Podawać bezpośrednio po usmażeniu.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy