Tu jesteś:
4
Składniki
10 porcja/porcje/porcji
PLACKI ZIEMNIACZANE Z TWAROGIEM
- 700 gramy ziemniaki, mączne pokrojone na kawałki
- 100 gramy cebula, pokrojona w ćwiartki
- 1 ząbka czosnek, mielony
- 2 jajka
- 1/2 łyżeczki soli
- 1/4 łyżeczki pieprz, mielony
- 200 gramy twaróg, półtłusty
- olej, do smażenia
-
6
55min
Czas całkowity 30minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego. -
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego. -
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
Przepis jest tworzony dla
TM 21
-
-
9Śniadanie Obiad Podwieczorek Kolacja Rodzaj posiłku Łatwe Naturalne Szybkie Niedrogie Danie główne Dodatek Przepis dla dzieci Bez alkoholu Jesień Zima Wakacje Urodziny dziecka Piknik Dzieci w kuchni Gotowanie na co dzień Smażenie Przepis dla 2 osób Przepis dla studenta Potrawa z ziemniaków Polska Śląska Ukraińska
5
Przygotowanie
- do naczynia miksującego włóż czosnek, zamknij pokrywkę. Rozdrobnić 5s/obr 5. Zgarnij kopystką czosnek na dno
"Blokada naczynia miksującego"
"Blokada naczynia miksującego" dodaj twaróg w kawałkach. zamknij pokrywkę. Wymieszać 10s/obr 4. Przełożyć do innego naczynia odstawić
- Na rozgrzaną patelnię wlać olej do smażenia. pokryć całe dno 0,5 cm warstwą oleju. Na rozgrzany olej nałożyć czubatą łyżkęmasy ziemiaczanej. spłaszczyć łyżką. dodać na środek placka pół żyżki twarogu, również spłaszczyć. Na tę warstwę znowu łyżkę masy ziemiaczanej i spłaszczyć. Formować placki 8-10 cm. Smażyć po obu stronach na złotobrązowe. Odkładać na talerz z ręcznikiem papierowym, aby odsączyć nadmiar oleju.
Twaróg czosnkowy
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz