3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

PIZZA cienka


Wydrukuj:
4

Składniki

3 porcja/porcje/porcji

PIZZA cienka

  • 5 g drożdży
  • 2 łyżeczki cukru płaskie
  • 150 g wody
  • 25 g oliwy/oleju
  • 200 g maki 00 (do pizzy)
  • 50 g semoliny (lub maki do pizzy)
  • 5 g soli morskiej
  • 6
    2h 8min
    Czas całkowity 2h 0min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
5

Przygotowanie

  1. Włożyć wszystkie składniki do naczynia miksujacego.Blokada naczynia miksującego 3 minutyCiasto.

    Zostawic na godzinę do wyrośnięcia. Wyłozyć na stolnicę. Podzielić na 3 placki. Rozgrzać piekarnik na najwyższą temperaturę gora -dół. Zrobic pizzę. Obłozyćyc wg uznania. Piec 7-9minut.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Pizza alzacka: śmietana 18% kwaśna, boczek pokrojony w kostkę, cebula pokrojona w piórka.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Z tych proporcji wyszło bardzo rzadkie klejące...

    Zgłoszony przez patisoon na października 28, 2020 at 19:32.

    Z tych proporcji wyszło bardzo rzadkie klejące ciasto. Musiałam dodać więcej mąki. Ciężko je było rozciągnąć tak żeby nie robić dziur. Ale w smaku bardzo dobre. Ciasto które najbardziej przypomina to z pizzeri z tych które wypróbowałam.

    patisoon

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • szybka, latwa i pyszna

    Zgłoszony przez Jo-asia na października 1, 2020 at 16:28.

    szybka, latwa i pyszna

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • 250st.C

    Zgłoszony przez RudaAB na grudnia 11, 2017 at 17:55.

    250st.C

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • w jakiej temp piec?

    Zgłoszony przez dzina1982 na września 15, 2017 at 11:34.

    w jakiej temp piec?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • super przepis chociaż ja dodałam troche więcej...

    Zgłoszony przez mika_ik na września 6, 2017 at 21:29.

    super przepis chociaż ja dodałam troche więcej mąki, ponieważ było za luźne, ale smak petarda jak z pizzerii cieniutkie i super smaczne z tej ilości wychodzi jedna okrągła średniej wielkości

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • W jakiej temperaturze piEC ?

    Zgłoszony przez Kasia 1313 na lutego 14, 2017 at 16:27.

    W jakiej temperaturze piEC ?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze