3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Pasta choux- ciasto ptysiowe


Wydrukuj:
4

Składniki

  • 250 gramów wody
  • szczypta soli
  • 100 gramów miekkiego masla w kawalkach
  • 150 gramów mąki tortowej
  • 4 jajka kurze
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Do naczynia wlac wode, sòl, maslo: 10min / 100° / obr 2. Dodac make: 30sek / obr 4.Zostawic w zamknietym , goracym naczyniu na 10min. W ciagu tych 10min, mieszac ciasto przynajmniej 5 razy: obr 4. Zostawic do ostudzenia w naczyniu. Wlaczyc na obr 4, dodawac kolejno jajka- pracowac przez 30-40sek / obr 5. Uzywac.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • A w jakiej temperaturze i jak

    Zgłoszony przez kozamimoza na grudnia 14, 2012 at 14:47.

    A w jakiej temperaturze i jak długo trzeba piec ptysie z tego ciasta?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze