3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Omlet inaczej


Wydrukuj:
4

Składniki

2 porcja/porcje/porcji

2 osoby

  • 5 jajka
  • 1 cebula
  • 5 płaskich łyżek Ketchupu
  • 3 płaskich łyżek śmietany 18%
  • 3 płaskie łyżki płatków owsianych
  • 20 g żółtego sera
  • przyprawa uniwersalna
  • soli
  • pieprz
  • tłuszcz
  • 6
    30min
    Czas całkowity 10min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. 1. Białka ubić na sztywną pianę ;czas 4 min obroty 4 za pomocą motylka. Ubitą pianę przełożyć do osbnego naczynia. 

    2. Żółtka, ketchup, cebulę, śmietanę, płatki ( zamiast płatków można dodać mąkę ) i przyprawy- wymieszać. Obroty 10 czas 20 s. Dodać ubitą pianę i ponownie wymieszać. Obroty 9 czas 15s.

    3. Całość przełożyć do naczynia żaroodpornego wysamrowanego tłuszcze ( można dodatkowo posypać bułką tartą- wtedy potrawa nie przywrze ). 

    4. Na wierzch poukładać plastry żółtego sera. Całość zapiekać w nagrzanym piekarniku około 20 minut do uzyskania stałej konsystencji.

    Smacznegotmrc_emoticons.)

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Absolutely mind-blowing f&w schmitt's family farm...

    Zgłoszony przez VernonDaponte na kwietnia 24, 2024 at 06:25.

    Absolutely mind-blowing f&w schmitt's family farm insights in this article.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Szubusiu, popraw te obroty z

    Zgłoszony przez gabi49 na września 4, 2012 at 23:23.

    Szubusiu, popraw te obroty z motylkiem bo ktoś może to zastosowac i zniszczy motylek/ Wiesz jak to zrobić? Wejdź w swój przepis, zrób edycję i popraw. Buziaczki, będzie dobrze!tmrc_emoticons.)

    GaBi


    "Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Gabi, dzięki za cenne uwagi.

    Zgłoszony przez szubusia na września 4, 2012 at 23:02.

    Gabi, dzięki za cenne uwagi. Ja dopiero uczę się obsługi TM tmrc_emoticons.) pozdrawiam serdecznie  tmrc_emoticons.)

    Jestem kucharką- amatorką. TM mam od dzisiaj czyli od 29.08.2012. Od dzisiaj także zaczynam nową podróż kulinarną. Z zawodu jestem pielęgniarką i kocham to co robiętmrc_emoticons.)


     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Szubusiu, chyba się pomyliłaś

    Zgłoszony przez gabi49 na września 4, 2012 at 22:32.

    Szubusiu, chyba się pomyliłaś z tymi obrotami 9 z motylkiem. Z motylkiem można stosować maksymalnie obroty 4!!! Nie gniewaj się , że zwracam uwagę, ale  też stosowanie obrotów 9-10 to już jest miksowanie. Mieszamy zazwyczaj na obrotach 2- 8.  Ta ubita piana na obrotach 9 straci swoje właściwości. Tak mi się wydaje, że pianę zwyczajowo dodaje sie na końcu i juz delikatnie miesza ręcznie. Co na to nasze mistrzynie kuchni?tmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.) Elu, Magi, jak uważacie?tmrc_emoticons.)

    GaBi


    "Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze