3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Naleśniki francuskie


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

0 porcja/porcje/porcji

mąki pszennej typ 550

  • 3 łyżki masła
  • 1/4 łyżeczki soli
  • 2 jajka
  • 160 g zimnej wody
  • 150 g zimnego mleka 1,5%
  • 130 g mąki pszennej typ 550
  • 6
    30min
    Czas całkowity 30min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 5 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 5
    Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
  • 9
5

Przygotowanie

    Naleśniki francuskie bardzo delikatne i cienkie
  1. Do Closed lid włozyć masło: czas 1,5 min 40 stopni Counter-clockwise operation 2.

  2.  Do roztopionego masła włóż pozostałe składniki, Counter-clockwise operation czas 20 sek, Counter-clockwise operation 4. Ciasto ma przypominać w konsystencji gęstą śmietanę. 

  3. Odstawić na minimum 30 min ( dzięki temu naleśniki będą delikatniejsze ). 

  4. Rozgrzać patelnię, rozpuścić masło, smażyć z obu stron do lekkiego zrumienienia. Podawać z ulubionymi składnikami. Smacznego tmrc_emoticons.)

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy