3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Naleśniki francuskie


Wydrukuj:
4

Składniki

0 porcja/porcje/porcji

mąki pszennej typ 550

  • 3 łyżki masła
  • 1/4 łyżeczki soli
  • 2 jajka
  • 160 g zimnej wody
  • 150 g zimnego mleka 1,5%
  • 130 g mąki pszennej typ 550
  • 6
    40min
    Czas całkowity 30min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

    Naleśniki francuskie bardzo delikatne i cienkie
  1. Do Blokada naczynia miksującego włozyć masło: czas 1,5 min 40 stopni Obroty wsteczne 2.

  2.  Do roztopionego masła włóż pozostałe składniki, Obroty wsteczne czas 20 sek, Obroty wsteczne 4. Ciasto ma przypominać w konsystencji gęstą śmietanę. 

  3. Odstawić na minimum 30 min ( dzięki temu naleśniki będą delikatniejsze ). 

  4. Rozgrzać patelnię, rozpuścić masło, smażyć z obu stron do lekkiego zrumienienia. Podawać z ulubionymi składnikami. Smacznego tmrc_emoticons.)

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy