Składniki
0 porcja/porcje/porcji
mąki pszennej typ 550
- 3 łyżki masła
- 1/4 łyżeczki soli
- 2 jajka
- 160 g zimnej wody
- 150 g zimnego mleka 1,5%
- 130 g mąki pszennej typ 550
-
6
40min
Czas całkowity 30minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
-
Przygotowanie
Do
"Blokada naczynia miksującego" włozyć masło: czas 1,5 min 40 stopni
"Obroty wsteczne" 2.
Do roztopionego masła włóż pozostałe składniki,
"Obroty wsteczne" czas 20 sek,
"Obroty wsteczne" 4. Ciasto ma przypominać w konsystencji gęstą śmietanę.
Odstawić na minimum 30 min ( dzięki temu naleśniki będą delikatniejsze ).
Rozgrzać patelnię, rozpuścić masło, smażyć z obu stron do lekkiego zrumienienia. Podawać z ulubionymi składnikami. Smacznego
Naleśniki francuskie bardzo delikatne i cienkie
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Miarka MT
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz