3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Jajka gotowane


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

4 kawałek/kawałki/kawałków

  • 4 jajka
  • 500 g wody
  • 6
    2min
    Czas całkowity 2min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

    1. Do naczynia miksującego wlać wodę, włożyć koszyczek do gotowania, włożyć 4 jajka, założyć miarkę i gotować na parze. Gotować tak długo, jak podano poniżej/Varoma/obr. 1. Czas gotowania zalezy od tego, jaka twardość jajek chcemy uzyskać. 11 minut jajko o bardzo kremowej konsystencji (żółtko płynne, białko lekko ścięte) 12 minut jajko o kremowej konsystencji (żółtko płynne, białko ścięte) 13 minut jajko na miękko (żółtko miękkie) 14 minut dość twarde jajko 15 minut jajko na twardo
10
11

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Gotowałam 12 mnut wyszły jaja na twardo (mocno...

    Zgłoszony przez perelka53 na stycznia 5, 2017 at 11:21.

    Gotowałam 12 mnut wyszły jaja na twardo (mocno twardo)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • W końcu wychodzą mi jajka na

    Zgłoszony przez KarolaD na września 17, 2016 at 14:55.

    W końcu wychodzą mi jajka na miękko tmrc_emoticons.-)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Super sprawa z gotowaniem

    Zgłoszony przez AngelinaK na kwietnia 12, 2016 at 09:38.

    Super sprawa z gotowaniem jajek w TM tmrc_emoticons.;) Wreszcie bez zegarka w ręku tmrc_emoticons.8)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • (Brak tematu)

    Zgłoszony przez ages78 na kwietnia 11, 2016 at 14:57.

    Cooking 10

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Jajka na miękko gotuję 9

    Zgłoszony przez grjolkar na marca 15, 2015 at 15:32.

    Jajka na miękko gotuję 9 minut. Wystarcz...są wtedy takie, jak lubię.

    Zazwyczaj jajka na miękko gotuję tylko dla siebie. Wkładam do koszyczka 4 jajka. Nastawiam czas gotowania na 9 minut. Po tym czasie wyjmuję 2 jajka, a pozostałe dwa dogotowuję jeszcze przez 5 minut. Za jednym użyciem urządzenia mam wtedy jajka na miękko i na twardotmrc_emoticons.-)

    [[wysiwyg_imageupload:2296:]]

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Gotuję jajka bardzo często,

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na października 13, 2014 at 11:33.

    Gotuję jajka bardzo często, szczególnie na miękko i zawsze wychodzą, może to zależy od wielkości jajek tmrc_emoticons.) Jajka gotowane na parze zawsze bez problemu obieram ze skorubki .Pozdrawiam Party

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Gotowalam 12 minut, chciałam

    Zgłoszony przez daga210 na października 11, 2014 at 18:44.

    Gotowalam 12 minut, chciałam na miekko a wyszły na twardo (wg przepisu z książki). Jajka były M takie średnie. 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  •       Jak działa to i ja

    Zgłoszony przez monika6500 na kwietnia 6, 2013 at 22:20.

        tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.-) Smile" alt=tmrc_emoticons.) src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/smile.png" width=19 height=19>  Jak działa to i ja przetestuje. Pozdrawiam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przetestowałam parowanie na

    Zgłoszony przez monika_z na kwietnia 6, 2013 at 19:53.

    Przetestowałam parowanie na twardo - działa tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Uważajcie jednak, bo istotna

    Zgłoszony przez gabi49 na kwietnia 6, 2013 at 00:42.

    tmrc_emoticons.;) Uważajcie jednak, bo istotna jest też wielkość  jajka. Ja kiedys gotowałam na miękko jajka kurek zielononóżek (małe) i zamiast na miękko, były ugotowane z prawie twardym żółtkiem.

    GaBi

    "Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Witam, najlepiej wykorzystać

    Zgłoszony przez Sylwia Kotowska na maja 31, 2012 at 08:29.

    Witam,


    najlepiej wykorzystać bieżącą wodę z kranu, zimną, tak jak w tradycyjnym gotowaniu i ustawić podany w przepisie czas (jest to czas od początku pracy TM, nie od momentu zagotowania wody). Resztę zrobi za nas Thermomix tmrc_emoticons.) Wykorzystanie gorącej wody skróci czas gotowania podany w przepisie.


    Pozdrawiam tmrc_emoticons.)


    SK

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • czy ten podany czas liczy sie

    Zgłoszony przez Monika Sz. na maja 30, 2012 at 22:56.

    czy ten podany czas liczy sie od uzyskania temp. 100st? jesli nie, jaka ma byc temperatura wody, ktora wlewamy do naczynia?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • rewelacyjna metoda gotowania

    Zgłoszony przez lidien na sierpnia 21, 2011 at 14:21.

    rewelacyjna metoda gotowania jajek!! POLECAM! Cooking 4

    Lidia

    http://kucharzenieipieczenie.blogspot.com/

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • mi najbardziej podoba się, że

    Zgłoszony przez pusia na czerwca 27, 2011 at 16:34.

    mi najbardziej podoba się, że jajka gotowane w TM  nigdy nie mają ciemnej obwódki wokół żółtka

    pusia

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • O dziwo jajka na parze

    Zgłoszony przez Sigryda na czerwca 27, 2011 at 11:02.

    O dziwo jajka na parze smakują tak samo dobrze, a może i lepiej od tych gotowanych tradycyjnie. Nareszcie znalazłam sposób, żeby nie musieć stać przy garach kilkanaście minut pilnując czy coś nie wykipi czy nie pęknie i pilnując czasu. W thermomixie raz mi tylko jajko pękło w czasie gotowania, przy tradycyjnym sposobie zdarzało się to często.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • temperatura - Varoma

    Zgłoszony przez grazuk na lutego 12, 2011 at 01:18.

    temperatura - Varoma tmrc_emoticons.)

    Zuk

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • damis89 napisał: A w ilu

    Zgłoszony przez Alicja Bończak na grudnia 19, 2010 at 21:21.

    damis89

    A w ilu stopniach gotować??

     

    W temperaturze Varoma.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • A w ilu stopniach gotować??

    Zgłoszony przez damis89 na grudnia 19, 2010 at 21:13.

    A w ilu stopniach gotować??

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • jaja na prawdę smaczne i

    Zgłoszony przez ariba20 na grudnia 7, 2010 at 08:54.

    jaja na prawdę smaczne i takie dietetyczne ....

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze