Ten przepis nie posiada zdjęcia
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
500 g
Poziom
--

Składniki

  • 500 gramów ziaren pszenicy
  • 5 litry wody

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1.  Do miski wsypac ziarno, zalac zimna woda, zostawic na 3 dni. Zmieniac wode rano i wieczorem. Po uplywie czasu, odcedzic, wyplukac pod bierzaca woda, az bedzie czysta. Gotowac w duzym garnku na duzym ogniu do zagotowania. Jak sie zacznie gotowac, zmniejszyc gaz, gotowac przez 1,5- 2 godz. bez mieszania. Na koncu dodac szczypte soli, odcedzic. Mozna przechowywac w lodòwce max tydzien. W momencie uzywanie, zagotowac wode, na gotujaca wrzucic pszenice, gotowac przez 5 min. Odcedzic, uzywac.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

"grano cotto" gotowana pszenica

Wydrukuj:

Komentarze

  • kwietnia 7, 2012 at 13:23

    Veronica, rozumiem, że to jakiś Wasz, wloski specjał.  To jest ten dodatek do Pastiery neapolitańskiej?  Powinnaś to włączyć do tamtego przepisu, bo można się pogubić nie znając takich zagranicznych specjałów.