3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

"grano cotto" gotowana pszenica


Wydrukuj:
4

Składniki

500 g

  • 500 gramów ziaren pszenicy
  • 5 litry wody
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1.  Do miski wsypac ziarno, zalac zimna woda, zostawic na 3 dni. Zmieniac wode rano i wieczorem. Po uplywie czasu, odcedzic, wyplukac pod bierzaca woda, az bedzie czysta. Gotowac w duzym garnku na duzym ogniu do zagotowania. Jak sie zacznie gotowac, zmniejszyc gaz, gotowac przez 1,5- 2 godz. bez mieszania. Na koncu dodac szczypte soli, odcedzic. Mozna przechowywac w lodòwce max tydzien. W momencie uzywanie, zagotowac wode, na gotujaca wrzucic pszenice, gotowac przez 5 min. Odcedzic, uzywac.

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Veronica, rozumiem, że to

    Zgłoszony przez gabi49 na kwietnia 7, 2012 at 13:23.

    Veronica, rozumiem, że to jakiś Wasz, wloski specjał.  To jest ten dodatek do Pastiery neapolitańskiej?  Powinnaś to włączyć do tamtego przepisu, bo można się pogubić nie znając takich zagranicznych specjałów.

    GaBi

    "Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze