3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Francuskie, kruche ciasto


Wydrukuj:
4

Składniki

0 porcja/porcje/porcji

Francuskie, kruche ciasto

  • 150 gramy mąki
  • 75 gramy masła pokrojonego w kostki
  • 0,5 łyżeczki soli
  • 50 gramy wody
  • 6
    2min
    Czas całkowity 2min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

    Francuskie, kruche ciasto ( spód pod tartę )
  1. 1. Mąkę, masło, wodę i sól wkładamy do kielicha i miksujemy 20sek/ prędkość 4

    2. Gotowe ciasto wyciągamy z kielicha, zawijamy w przezroczysą folię i wkładamy do lodówki ( ja często wkładam do zamrażarki na 5 minut a następnie rozwałkowuje i ukladam na blaszkę )
10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy