Tu jesteś:
4
Składniki
0 porcja/porcje/porcji
Francuskie, kruche ciasto
- 150 gramy mąki
- 75 gramy masła pokrojonego w kostki
- 0,5 łyżeczki soli
- 50 gramy wody
-
6
2min
Czas całkowity 2minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
5
Przygotowanie
- 1. Mąkę, masło, wodę i sól wkładamy do kielicha i miksujemy 20sek/ prędkość 4
2. Gotowe ciasto wyciągamy z kielicha, zawijamy w przezroczysą folię i wkładamy do lodówki ( ja często wkładam do zamrażarki na 5 minut a następnie rozwałkowuje i ukladam na blaszkę )
Francuskie, kruche ciasto ( spód pod tartę )
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz