3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Corn Dog po polsku


Wydrukuj:
4

Składniki

12 porcja/porcje/porcji

Corn Dog

  • 6 porcji parówka, hot dog albo inna
  • 130 gramów mąki pszennej, lub wiecej do przetworzenia
  • 130 gramy mąka kukurydziana
  • 2 jajka
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 150 gramy mleko
  • 1 łyżki cukru
  • 1 łyżeczki soli
  • 1/4 łyżeczki pieprz czarny, mielony
  • 1/4 łyżeczki pieprz cayenne, mielony
  • 2 łyżki olej, lub wiecej do głebokiego smażenia
  • 6
    1h 10min
    Czas całkowity 35min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Średni
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 6 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 6
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

  1. Kiełbaski przekrój na pół, wyłóż je papierem kuchennym i obtocz na talerzu w mące, strzepując nadmiar mąki. Na drewniane patyczki do szaszłyków nabijamy wzdłużnie kiełbaski (patrz wskazówka).
    Do naczynia miksującego wsyp mąkę pszenną, mąkę kukurydzianą, mleko, jajka, proszek do pieczenia, cukier, sól, pieprz, pieprz cayenne i 2 łyżki oleju, wymieszaj 10 sekund/obr. 4,5 i wlej gęste ciasto do wysokiej, wąskiej szklanki .
    W głębokim garnku lub frytkownicy rozgrzej około 1 litra oleju (patrz wskazówka). Zanurzaj kiełbaski pojedynczo w cieście i delikatnie obracaj, aż kiełbaski równomiernie pokryją się ciastem. Kiełbasy zanurzamy w oleju i smażymy na średnio-małym ogniu przez 2-3 minuty, od czasu do czasu obracając, aż uzyskają równomiernie złocisty kolor. Odsączyć corn dogi na papierze kuchennym i podawać na gorąco. B. podawać z ketchupem i/lub musztardą.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Do tego przepisu szczególnie nadają się kiełbaski do hot dogów.
Tłuszcz należy podgrzać do temperatury 150-170°C. Aby sprawdzić, czy olej osiągnął odpowiednią temperaturę, dociśnij rączkę drewnianej łyżki do dna garnka. Jeśli bąbelki uniosą się do góry, oznacza to, że olej jest wystarczająco gorący.
Jeśli masz bardzo długie drewniane szaszłyki (np. szaszłyki do szaszłyków), skróć je lub przekrój na pół przed nałożeniem na nie kiełbasek.Ciasto


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy