3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

BULION WARZYWNY DLA ALERGIKÓW


Wydrukuj:
4

Składniki

0 porcja/porcje/porcji

BULION

  • 1 pełna łyżeczka suszonego lubczyku, (lub 1 duży listek świeżego lubczyku)
  • 10-15 g soli kamiennej
  • 20 g oliwy (jaką uważacie za dobrą)
  • 10-15 g natki pietruszki (liście i łodygi)
  • 1 ząbek czosnku
  • 100 g cebuli (przekrojonej na pół)
  • 30 g korzenia pietruchy (pokrojonego na kawałki)
  • 250 g cukinii (pokrojonej na kawałki)
  • 250 g marchewki (pokrojonej na kawałki)
  • 50 g wody
  • 6
    25min
    Czas całkowity
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 5 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 5
    Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
5

Przygotowanie

  1. 1. do naczynia miksującego włożyć warzywa, rozdrobnić 10s/obr.8, zgarnąć kopystką na dno naczynia 

    2. dodać oliwę, lubczyk i wodę, gotować 20min/Varoma/obr.2 z nałożonym koszyczkiem na pokrywie

    3. dodać sól, nałożyć miarkę, zmiksować 20s/obr.10, zgarnąć bulion kopystką na dno naczynia

    4. jeżeli okaże się, że bulion ma grudki, należy dodać jeszcze 40-50g wody i ponownie zmiksować 20s/obr.10

    5. ostudzić bulion, włożyć do pojemników na lód (jak na zdjęciu), a następnie do zamrażarki na 12 godz.

    6. zamrożone kostki bulionu przełożyć do woreczka, przechowywać w zamrażarce

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz