Składniki
5 porcja/porcje/porcji
dekoracja
- płatki migdałowe lub wiórki kokosowe
- liście bazylii, świeże
- jagody goji
warstwa ciemna
- banan
- awokado dojrzałe
- 3 łyżki kakao lub karobu
- 3 łyżki miodu
warstwa jasna
- 5 czubatych łyżek suchej kaszy jaglanej
- 0,5 litra mleka owsianego, lub innego
- 0,5 łyżki masła
- 2 łyżki syropu z agawy, lub innego słodu
-
6
12min
Czas całkowity 12minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
Przygotowanie
posypać jagodami goji i płatkami migdałowymi, przybrać liśćmi bazylii.
Smacznego
składniki warstwy ciemnej miksować 20 sek/ obr 10, przełożyć do pucharków
kaszę jaglaną zmiksować 10 s/obr 10
dodać mleko, masło i syrop z agawy, gotować w 100 stopniach/ 10 min/obr 2, wymieszać 7 sek/ obr 8, przełożyć do pucharków
dekoracja
warstwa ciemna
warstwa jasna
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Porady
zamiast banana i awokado można użyć dwóch szt. tego samego owocu
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzAngelica: dziękuję 🙂
Angelica: dziękuję 🙂
ligeja: bardzo dziękuję 🙂
ligeja: bardzo dziękuję 🙂
A czy może być użyte
A czy może być użyte standartowe krowie mleko?
Bardzo dziękuję . Możesz przy
Bardzo dziękuję
. Możesz przy alergii zamiast kakao użyć karobu. Pozdrawiam
przepyszny!!! w koncu
przepyszny!!! w koncu znalazlam cos pysznego z kaszy jaglanej!!! rewelacja, dziekuje i plecam
Dziękuję zamiast kakao można
Dziękuję
zamiast kakao można użyć karobu. A z musami owocowymi to świetny pomysł.
Pozdrawiam
Świetny przepis. Deser
Świetny przepis. Deser smakował i małym i dużym. Zrobiłam bez kakao (alergie
ale i tak był pyszny. Sama baza z kaszy to dobra podstawa do innych deserów z musami owocowymi - będę go stale wykorzystywać, bo jaglanka - samo zdrowie. Tylko gotuję ją 5 min. dłużej.
Pozdrawiam i proszę o więcej