3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

deser dla dzieci


Wydrukuj:
4

Składniki

5 porcja/porcje/porcji

dekoracja

  • płatki migdałowe lub wiórki kokosowe
  • liście bazylii, świeże
  • jagody goji

warstwa ciemna

  • banan
  • awokado dojrzałe
  • 3 łyżki kakao lub karobu
  • 3 łyżki miodu

warstwa jasna

  • 5 czubatych łyżek suchej kaszy jaglanej
  • 0,5 litra mleka owsianego, lub innego
  • 0,5 łyżki masła
  • 2 łyżki syropu z agawy, lub innego słodu
  • 6
    12min
    Czas całkowity 12min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

    dekoracja
  1. posypać jagodami goji i płatkami migdałowymi, przybrać liśćmi bazylii.

    Smacznego

  2. warstwa ciemna
  3. składniki warstwy ciemnej miksować 20 sek/ obr 10, przełożyć do pucharków

     

  4. warstwa jasna
  5. kaszę jaglaną zmiksować 10 s/obr 10

    dodać mleko, masło i syrop z agawy, gotować w 100 stopniach/ 10 min/obr 2, wymieszać 7 sek/ obr 8, przełożyć do pucharków

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

zamiast banana i awokado można użyć dwóch szt. tego samego owocu


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • A czy może być użyte

    Zgłoszony przez Nuta25 na stycznia 27, 2016 at 09:21.

    A czy może być użyte standartowe krowie mleko?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo dziękuję . Możesz przy

    Zgłoszony przez Angel Ica na marca 2, 2015 at 22:12.

    Bardzo dziękuję tmrc_emoticons.). Możesz przy alergii zamiast kakao użyć karobu. Pozdrawiam 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • przepyszny!!! w koncu

    Zgłoszony przez ligeja na listopada 16, 2014 at 09:09.

    przepyszny!!! w koncu znalazlam cos pysznego z kaszy jaglanej!!! rewelacja, dziekuje i plecam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dziękuję zamiast kakao można

    Zgłoszony przez Angel Ica na października 1, 2014 at 12:55.

    Dziękuję tmrc_emoticons.-) zamiast kakao można użyć karobu. A z musami owocowymi to świetny pomysł. 

    Pozdrawiam tmrc_emoticons.-)

     

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Świetny przepis. Deser

    Zgłoszony przez Angelica na lipca 14, 2014 at 16:49.

    Świetny przepis. Deser smakował i małym i dużym. Zrobiłam bez kakao (alergie tmrc_emoticons.( ale i tak był pyszny. Sama baza z kaszy to dobra podstawa do innych deserów z musami owocowymi - będę go stale wykorzystywać, bo jaglanka - samo zdrowie. Tylko gotuję ją 5 min. dłużej.

    Pozdrawiam i proszę o więcej tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze