Składniki
4 porcja/porcje/porcji
Ciasto
- 1 jajko, białko oddzielone od żółtka
- 215 g mleka
- 120 g mąki
- 10 g oleju
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka cukru
- szczypta soli
-
6
15min
Czas całkowity 5minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
-
9
Przygotowanie
1.Do
"Blokada naczynia miksującego" dajemy białko , zakładamy motylek i ubiajmy pianę 1 min/obr 3,5.Pianę przekładamy do innego naczynia
2.Do
"Blokada naczynia miksującego" dodajemy żółtko, mleko, mąkę, olej proszek do pieczenia,cukier i sól i miksujemy 40 s/obr.3. Gotowe ciasto przekładamy do miski i delikatnie łączymy razem z pianą. Z tak przygotowanego ciasta robimy gofry
ciasto
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Motylek
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Porady
Gofry podawać z cukrem pudrem lub bitą śmietaną i owocami. Z podanych proporcji wyszło mi 20 sztuk -zwierzaków
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz