3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Syrop imbirowy na chłodne dni i/lub do piwa


Wydrukuj:
4

Składniki

20 porcja/porcje/porcji

  • 150 g imbir, świeży, obrany i pokrojony na kawałki
  • 230 g cukru
  • 500 g wody
5

Przygotowanie

  1. 1. Imbir obieramy ze skórki i kroimy na kawałki.

    2. Do Closed lid wrzucamy imbir, cukier i wodę i podgrzewamy do zagotowania: Varoma, obr. 2, 7 min 30 sek.

    3. Gotujemy do zgęstnienia: 60 min, obr 2 przez pierwsze 10 min 100st, potem 90st.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Po zagotowaniu najłatwiej jest odcedzić syrop przez koszyczek.

Pozostały imbir można wysuszyć w piekarniku i otrzyma się imbir kandyzowany (ja suszyłam 1h w temperaturze 50st przy termoobiegu.)


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie byo mnie tu sto lat ale co do gstnienia - ja...

    Zgłoszony przez Wilusz22 na maja 8, 2017 at 20:56.

    Nie było mnie tu sto lat, ale co do gęstnienia - ja gotuję z uchyloną miarką, gęstnieje lekko po wystudzeniu. Jest na pewno rzadszy niż "sklepowy".

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Zrobilam i wyszedl bardzo dobry ,ale nie zgestnial...

    Zgłoszony przez edytka_33 na listopada 24, 2016 at 18:25.

    Zrobilam i wyszedl bardzo dobry ,ale nie zgestnial a napisane jest "gotowac do zgestnienia"-moze trzeba gotowac bez zalozonej miarki? Albo z koszyczkiem zamiast miarki? Jesli tak to trzeba podac ta informacje-jesli nie -to raczej geste nie wyjdzie. Prosze o informacje-bede wiedziec na przyszlosc...

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Polecam. Wspaniały na

    Zgłoszony przez Kasia024 na października 4, 2016 at 22:30.

    Polecam. Wspaniały na jesienno - zimowe wieczory do herbaty.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze