Składniki
20 porcja/porcje/porcji
- 150 g imbir, świeży, obrany i pokrojony na kawałki
- 230 g cukru
- 500 g wody
-
6
1h 30min
Czas całkowity 1h 30minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
Przygotowanie
1. Imbir obieramy ze skórki i kroimy na kawałki.
2. Do "Blokada naczynia miksującego" wrzucamy imbir, cukier i wodę i podgrzewamy do zagotowania: Varoma, obr. 2, 7 min 30 sek.
3. Gotujemy do zgęstnienia: 60 min, obr 2 przez pierwsze 10 min 100st, potem 90st.
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Koszyczek
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Porady
Po zagotowaniu najłatwiej jest odcedzić syrop przez koszyczek.
Pozostały imbir można wysuszyć w piekarniku i otrzyma się imbir kandyzowany (ja suszyłam 1h w temperaturze 50st przy termoobiegu.)
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzNie byo mnie tu sto lat ale co do gstnienia - ja...
Nie było mnie tu sto lat, ale co do gęstnienia - ja gotuję z uchyloną miarką, gęstnieje lekko po wystudzeniu. Jest na pewno rzadszy niż "sklepowy".
Zrobilam i wyszedl bardzo dobry ,ale nie zgestnial...
Zrobilam i wyszedl bardzo dobry ,ale nie zgestnial a napisane jest "gotowac do zgestnienia"-moze trzeba gotowac bez zalozonej miarki? Albo z koszyczkiem zamiast miarki? Jesli tak to trzeba podac ta informacje-jesli nie -to raczej geste nie wyjdzie. Prosze o informacje-bede wiedziec na przyszlosc...
Polecam. Wspaniały na
Polecam. Wspaniały na jesienno - zimowe wieczory do herbaty.