Składniki
1kg porzeczek ,0,5 kg cukru ,100g wody
- 1000 gramy czarnych porzeczek
- 100 gramy wody
- 0,5 cukru
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Varoma
kup teraz -
Koszyczek
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
wlać wodę do "Blokada naczynia miksującego" założyc koszyczek i włożyć 0,5 kg porzeczki i 250g cukru.
Zamknać naczynie i postawić na nie głębokie naczynie Varoma.
Do niego włożyc pozostałe owoce i cukier ,to znaczy 0,5 kg owoców i 250g cukru.
Nastawić na 25min/Varoma/ obr.1
Sok z czarnej porzeczki
Porady
Sok można robić z różnych owoców sezonowych .
Przepis dostałam od mojej konsultantki.
Owoce które pozostaną można włożyc do słoiczków i wykorzystac do jako polewę do lodów,do kaszki ,musli i jak kto lubi .
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Przepyszny, robiłam drugi raz
Przepyszny, robiłam drugi raz
Zrobiłam. Pyszny pyszniutki. Dziękuję za przepis
Nic dodać nic ująć. PYCHOTA.POLECAM.
REWELACJA!!! Jestem na etapie poszukiwan fajnych przepisow na przetwory....ten soczek jest rewelacyjny....co prawda zimnego jeszcze nie kosztowalam ale jeszcze goracy wyjadalam lyzka a pozostale owoce zmiksowalam I schowalam do sloiczka I wyszedl dzemik....bedzie idealny do ciasta drozdzowego! To chyba najlepsza rzecz jak do tej pory ktora zrobilam w termomixie.
Edit:
Z soczku z czarnej porzeczki zrobila sie pyszna galaretka, z malin sok zostal sokiem
Polecam przepis!!
Wspaniały przepis, sok bardzo esencjonalny, gęsty i przepyszny. Pierwszy raz robiłam z czarnej porzeczki i dobrze, że trafiłam na ten przepis
zrobiłam z malin, przepyszny
Przepis na stałe zagościł w moim domu ... super dodatek do jesiennej herbatki Tradycyjnie zmniejszam ilość cukru.
Polecam ten przepis.
Szybko, czysto, pysznie. Ja wykorzystałam przepis do wykonania soku z czarnego bzu.
Bardzo smaczny sok.
Wyszedł mi bardzo gęsty, ale esensjonalny. Na jesienno zimowe wieczory do herbatki w sam raz
Are you sure to delete this comment ?