Tu jesteś:
4
Składniki
0 porcja/porcje/porcji
- 400 gramów cukru
- 800 gramów czarnego bzu, (bez zielonych i czerwonych kulek)
-
6
1h 1min
Czas całkowity 40minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
5
Przygotowanie
- Do naczynia włożyć tylko czarny bez (bez czerwonych i zielonych kulek), następnie cukier. Całość zmiksować - czas. 6 s/obr. poz 5
- Sok zagotować na pokrywę ustawiając koszyczek - czas. 20 min./temp. 100 stopni/obroty poz. 2.
W trakcie gotowania należy pilnować, aby dziurki w koszyczku nie zatkały się buzującym sokiem. W tym celu warto zdjąć na chwilę koszyczek i przepłukać go wodą. Przepłukanie wodą spowoduje bezpieczne uchodzenie pary i zapobiegnie wykipieniu soku. - Przecedzić przez sitko (z drobnymi oczkami) i rozlać do wyparzonych buteleczek, odwrócić je do góry dnem i pozostawić do ostygnięcia.
- Pozostały miąższ z pestkami przełożyć do wyparzonych słoiczków, odwrócić dnem do góry i pozostawić do ostygnięcia. Można go użyć do ciast, na kanapki itp.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Koszyczek
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
- zamiast 400 g cukru można dodać do 600 g jeśli ktoś woli sok słodszy.
Sok używamy przez całą zimę do rozcieńczania z wodą lub po 1-2 łyżeczki dodajemy do herbaty.
Świetnie uodparnia i wzmacnia organizm. Pomaga usuwać toksyny z organizmu.
Bez najlepiej obiera się widelcem
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzWłaśnie teraz zrobiłam ten soczek i jest mega....
Właśnie teraz zrobiłam ten soczek i jest mega. Super na odporność i przeziębienie.
Muszę spróbować go zrobić
Muszę spróbować go zrobić
Pycha zapasy na zime
Pycha
zapasy na zime zrobione 
Super, że wam wszystkim też
Super, że wam wszystkim też smakuje
Przepis jest na TM31. Proporcje na TM5 mogą być spokojnie zwiększone do 1000g bzu i 500g cukru. Spieszcie się z robieniem, bo teraz jest pięknie wyczerniony bez.
bardzo dobry soczek
bardzo dobry soczek
Włašnie zrobiłam ten soczek i
Włašnie zrobiłam ten soczek i jest super
polecam
Bardzo dobry. Polecam na
Bardzo dobry. Polecam na zimę.
Soczek jest przepyszn!!!!!
Soczek jest przepyszn!!!!! Dziękuje za przepis
Postaram się Dziękuję za
Postaram się
Dziękuję za sprawdzanie przepisów i komentarze
Smacznego życzę 
Madzia więcej przepisów
Madzia więcej przepisów poproszę!
Przepyszny. Dostałam, wypiłam
Przepyszny. Dostałam, wypiłam i teraz muszę bzu poszukać, aby sobie na zimę zrobić.