3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Sok z czarnego bzu - koncentrat


Wydrukuj:
4

Składniki

0 porcja/porcje/porcji

  • 400 gramów cukru
  • 800 gramów czarnego bzu, (bez zielonych i czerwonych kulek)
5

Przygotowanie

  1. Do naczynia włożyć tylko czarny bez (bez czerwonych i zielonych kulek), następnie cukier. Całość zmiksować - czas. 6 s, obr. poz 5

  2. Sok zagotować na pokrywę ustawiając koszyczek - czas. 20 min., temp. 100 stopni, obroty poz. 2.
    W trakcie gotowania należy pilnować, aby dziurki w koszyczku nie zatkały się buzującym sokiem. W tym celu warto zdjąć na chwilę koszyczek i przepłukać go wodą. Przepłukanie wodą spowoduje bezpieczne uchodzenie pary i zapobiegnie wykipieniu soku.

  3. Przecedzić przez sitko (z drobnymi oczkami) i rozlać do wyparzonych buteleczek, odwrócić je do góry dnem i pozostawić do ostygnięcia.

  4. Pozostały miąższ z pestkami przełożyć do wyparzonych słoiczków, odwrócić dnem do góry i pozostawić do ostygnięcia. Można go użyć do ciast, na kanapki itp.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

- zamiast 400 g cukru można dodać do 600 g jeśli ktoś woli sok słodszy.

Sok używamy przez całą zimę do rozcieńczania z wodą lub po 1-2 łyżeczki dodajemy do herbaty.

Świetnie uodparnia i wzmacnia organizm. Pomaga usuwać toksyny z organizmu.

Bez najlepiej obiera się widelcem


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Muszę spróbować go zrobić

    Zgłoszony przez OlgaR992 na sierpnia 3, 2017 at 10:54.

    Muszę spróbować go zrobić tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pycha zapasy na zime

    Zgłoszony przez efunia79 na września 22, 2016 at 09:49.

    Pycha tmrc_emoticons.) zapasy na zime zrobione tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Super, że wam wszystkim też

    Zgłoszony przez MagdaP na września 6, 2016 at 16:33.

    Super, że wam wszystkim też smakuje tmrc_emoticons.) Przepis jest na TM31. Proporcje na TM5 mogą być spokojnie zwiększone do 1000g bzu i 500g cukru. Spieszcie się z robieniem, bo teraz jest pięknie wyczerniony bez.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • bardzo dobry soczek

    Zgłoszony przez wegetarianka na września 5, 2016 at 09:43.

    bardzo dobry soczek

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Włašnie zrobiłam ten soczek i

    Zgłoszony przez Leonek2013 na sierpnia 17, 2016 at 19:57.

    Włašnie zrobiłam ten soczek i jest super  tmrc_emoticons.)polecam 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo dobry. Polecam na

    Zgłoszony przez Angelica na września 16, 2015 at 20:11.

    Bardzo dobry. Polecam na zimę.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Soczek jest przepyszn!!!!!

    Zgłoszony przez ewelinka8329 na września 30, 2014 at 12:56.

    Soczek jest przepyszn!!!!! Dziękuje za przepis tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Postaram się Dziękuję za

    Zgłoszony przez MagdaP na września 19, 2013 at 21:28.

    Postaram się tmrc_emoticons.) Dziękuję za sprawdzanie przepisów i komentarze tmrc_emoticons.) Smacznego życzę tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Madzia więcej przepisów

    Zgłoszony przez elka1269 na września 19, 2013 at 20:12.

    Madzia więcej przepisów poproszę! Love

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przepyszny. Dostałam, wypiłam

    Zgłoszony przez Ewcia5 na października 14, 2012 at 13:17.

    Przepyszny. Dostałam, wypiłam i teraz muszę bzu poszukać, aby sobie na zimę zrobić. tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze