 
                                            
                                     
                                    Czas przygotowania
                                40min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                1h 1min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     0 
                                     porcja/porcje/porcji 
                                
                            Poziom
                                Łatwy
                            Składniki
- 400 gramów cukru
- 800 gramów czarnego bzu, (bez zielonych i czerwonych kulek)
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Koszyczek Koszyczek
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Do naczynia włożyć tylko czarny bez (bez czerwonych i zielonych kulek), następnie cukier. Całość zmiksować - czas. 6 s/obr. poz 5
- Sok zagotować na pokrywę ustawiając koszyczek - czas. 20 min./temp. 100 stopni/obroty poz. 2.
 W trakcie gotowania należy pilnować, aby dziurki w koszyczku nie zatkały się buzującym sokiem. W tym celu warto zdjąć na chwilę koszyczek i przepłukać go wodą. Przepłukanie wodą spowoduje bezpieczne uchodzenie pary i zapobiegnie wykipieniu soku.
- Przecedzić przez sitko (z drobnymi oczkami) i rozlać do wyparzonych buteleczek, odwrócić je do góry dnem i pozostawić do ostygnięcia.
- Pozostały miąższ z pestkami przełożyć do wyparzonych słoiczków, odwrócić dnem do góry i pozostawić do ostygnięcia. Można go użyć do ciast, na kanapki itp.
Porady
- zamiast 400 g cukru można dodać do 600 g jeśli ktoś woli sok słodszy. 
Sok używamy przez całą zimę do rozcieńczania z wodą lub po 1-2 łyżeczki dodajemy do herbaty.
Świetnie uodparnia i wzmacnia organizm. Pomaga usuwać toksyny z organizmu.
Bez najlepiej obiera się widelcem
Model urządzenia Thermomix®
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
               Kategorie przepisów: 
                                      
                
              
          
      INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                         
                                                                                                                     
                                     
                     
                     
                                     
                         
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze
Właśnie teraz zrobiłam ten soczek i jest mega. Super na odporność i przeziębienie.
Muszę spróbować go zrobić 
            
Pycha zapasy na zime zrobione
 zapasy na zime zrobione 
Super, że wam wszystkim też smakuje Przepis jest na TM31. Proporcje na TM5 mogą być spokojnie zwiększone do 1000g bzu i 500g cukru. Spieszcie się z robieniem, bo teraz jest pięknie wyczerniony bez.
 Przepis jest na TM31. Proporcje na TM5 mogą być spokojnie zwiększone do 1000g bzu i 500g cukru. Spieszcie się z robieniem, bo teraz jest pięknie wyczerniony bez.
bardzo dobry soczek
Włašnie zrobiłam ten soczek i jest super polecam
polecam 
Bardzo dobry. Polecam na zimę.
Soczek jest przepyszn!!!!! Dziękuje za przepis
Madzia więcej przepisów poproszę!
Postaram się Dziękuję za sprawdzanie przepisów i komentarze
 Dziękuję za sprawdzanie przepisów i komentarze  Smacznego życzę
 Smacznego życzę 