3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

LIKIER WIŚNIOWO-JAJECZNY


Wydrukuj:
4

Składniki

1 litr/litra/litry/litrów

LIKIER WIŚNIOWO-JAJECZNY

  • 300 g wiśni mrożonych, drylowanych
  • 220 g cukru
  • 15 g cukru waniliowego, wykonanego w TM
  • 6 żółtek
  • 200 g mleka skondensowanego, niesłodzonego
  • 30 g soku z cytryn
  • 200 g spirytus rektyfikowany 96%
  • 6
    25min
    Czas całkowity 25min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

    LIKIER
  1. 1. Do naczynia miksującego wkładamy 100g cukru i wiśnie mrożone 8min./120C/obr.3
    2. Nastepnie miksujemy 2 min./obr.8
    3. Przelewamy do innego naczynia.
    4. Do naczynia zakładamy motylek i wkładamy 120g cukru, żółtka oraz cukier waniliowy 5min./70C/obr.3
    5. Dodajemy spirytus, mleko skondensowane i mus wiśniowy 5min./70C/obr.3
    6.Ciepły likier przelać do butelek, odstawić do wystudzenia podawać schłodzony.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy