Tu jesteś:
4
Składniki
1 litr/litra/litry/litrów
Horchata de chufa
- 250 g ciborry jadalnej, słodkie bulwy
- 600 g wody
- 150-250 g cukru
- 200 g kostek lodu, opcjonalnie
-
6
30min
Czas całkowity 30minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
-
5
Przygotowanie
- 250gram bulw ciborry zamoczyć pod przykryciem na całą noc.
- Umieścić ciborrę w
, zmielić przez 1:30 min, stopniowo zwiększając obroty 5-7-9.
Dodać wodę i cukier. Wymieszać 1min/obr.7.
Przecedzić przez materiał lub sito o drobnych oczkach. opłukać. Wlać przecedzony napój do
. Dodać lód lub dopełnić wodą do 1,2 litra.
Wymieszać z kruszeniem lodu - 1min/obr.10 ( w przypadku uzupełnienia wodą wystarczy 20sek./obr.5 )
Podawać po przygotowaniu.
Horchata de chufa
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Miarka MT
kup teraz
11
Porady
Horchata nie ma konserwantów, więc zaleca się wypić do 48h.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz