3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Horchata de chufa


Wydrukuj:
4

Składniki

1 litr/litra/litry/litrów

Horchata de chufa

  • 250 g ciborry jadalnej, słodkie bulwy
  • 600 g wody
  • 150-250 g cukru
  • 200 g kostek lodu, opcjonalnie
  • 6
    30min
    Czas całkowity 30min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

    Horchata de chufa
  1. 250gram bulw ciborry zamoczyć pod przykryciem na całą noc.
  2. Umieścić ciborrę w Blokada naczynia miksującego, zmielić przez 1:30 min, stopniowo zwiększając obroty 5-7-9.
    Dodać wodę i cukier. Wymieszać 1min/obr.7.
    Przecedzić przez materiał lub sito o drobnych oczkach.
  3. Blokada naczynia miksującego opłukać. Wlać przecedzony napój do Blokada naczynia miksującego. Dodać lód lub dopełnić wodą do 1,2 litra.

    Wymieszać z kruszeniem lodu - 1min/obr.10 ( w przypadku uzupełnienia wodą wystarczy 20sek./obr.5 )

    Podawać po przygotowaniu.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Horchata nie ma konserwantów, więc zaleca się wypić do 48h.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy