3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Horchata de chufa


Wydrukuj:
4

Składniki

1 litr/litra/litry/litrów

Horchata de chufa

  • 250 g ciborry jadalnej, słodkie bulwy
  • 600 g wody
  • 150-250 g cukru
  • 200 g kostek lodu, opcjonalnie
5

Przygotowanie

    Horchata de chufa
  1. 250gram bulw ciborry zamoczyć pod przykryciem na całą noc.
  2. Umieścić ciborrę w Closed lid, zmielić przez 1:30 min, stopniowo zwiększając obroty 5-7-9.
    Dodać wodę i cukier. Wymieszać 1min/obr.7.
    Przecedzić przez materiał lub sito o drobnych oczkach.
  3. Closed lid opłukać. Wlać przecedzony napój do Closed lid. Dodać lód lub dopełnić wodą do 1,2 litra.

    Wymieszać z kruszeniem lodu - 1min/obr.10 ( w przypadku uzupełnienia wodą wystarczy 20sek./obr.5 )

    Podawać po przygotowaniu.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Horchata nie ma konserwantów, więc zaleca się wypić do 48h.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy